Marketing maj 05, 2018 - 736 Views

Najviše padavina registrovano u Tuzli, Gradačcu i Doboju Featured

Najviše padavina u proteklom periodu zabilježeno je na području sjeveroistočne Bosne, te u nešto manjem intenzitetu na području Krajine, istočne Hercegovine, kao i dijelovima srednje i centralne Bosne.

Tako je najviše kiše palo na području Tuzle, Gradačca i Doboja. Veća količina padavina razlogom je što je nivo rijeke Jale u Tuzli u porastu i iznosi 41 centimetar, sa tendencijom daljnjeg rasta. 

Nešto izraženijih padavina bilo je i na području Banja Luke, Bihaća, Gacka, Han-Pijeska, Ivan-Sedla, jajca, Mrkonjig-Grada, Nevesinja, Sanskog Mosta i Zenice.

Iako je na prostoru Krajine bilo padavina u nešto većim količinama to nije uzrokovalo porast vodostaja rijeka na tom području. 

Tako je nivo rijeke Sane u Sanskom Mostu 111 centimatara i ima tendenciju pada, dok je nivo rijeke Une u Bihaću 38 centimetara i stagnira. 

Padavine, iako u malim količinama registrovane su i na području Bijeljine, Bileće, Bosanskog Novog, Bugojna, Livna, Mostara, Rudog, Sarajeva, Sokoca, Srebrenice, Trebinja, Višegrada i Zvornika.

Podsjećamo, jučer je na prostoru općine Zavidovići zabilježeno nevrijeme, padavine su bile obilne. Na društvenim mrežama mogu se pronaći video snimci, a detalje onog što je jučer zabilježeno u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, pogledajte u nastavku.

 

(n1)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top