Marketing jun 02, 2018 - 362 Views

PETROVO: Na Ozrenskom maratonu oko 440 učesnika Featured

U Kaluđerici, ozrenskom naselju u opštini Petrovo, danas je počeo 14. međunarodni "Ozrenski planinarski maraton 2018", na kome učestvuje oko 440 planinara i maratonaca iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Poljske. Na najdužu stazu dugu 101 kilometar krenulo je 11 maratonaca.

Planinarima i drugim rekreativcima na raspolaganju je osam maratonskih staza - dvije staze zadovoljstva - "Poljana" i "Gradišnik" u dužini od 6,2, odnosno sedam kilometara, te staze "Kraljica" od 14 kilometara, "Jadrina" od 24,5 kilometra, "Kamenica" od 35,5 kilometara, "Ostravica" od 46,6 kilometara i "Prenja" od 70 kilometara.

Za najizdržljivije tu je i ultramaraton staza u dužini od 101 kilometar. Maraton traje do sutra.

U okviru manifestacije sinoć je održano takmičenje u pripremi "Zlatnog kotlića", a prema odluci žirija pobjeda je pripala ekipi "Čarda" iz Doboja, od ukupno 27 prijavljenih ekipa.

Drugoplasirana je ekipa iz Brčkog, a treće mjesto osvojila je ekipa Šida iz Srbije koja je novčanu nagradu poklonila dječaku Aleksandru Grujičiću iz Kakmuža, kome je nedavno kupljena kuća od sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji.

Organizatori "Ozrenskog planinarskog maratona" su opština Petrovo, Javna ustanova "Kulturno-turistički i sportski centar" i Planinarsko društvo "Ozren-Kraljica 883" iz Petrova, a organizaciju su pomogli pripadnici Oružanih snaga BiH, Komunalno preduzeće "Voda" Petrovo, manastir Ozren i Udruženje dijabetičara "Dijabeta" iz Doboja.

(SRNA)

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top