Marketing avg 14, 2018 - 672 Views

POČELA JUBILARNA “OTVORENA ZABAVNA ŠKOLA FUDBALA” Featured

Na stadionu Lužanjak u Petrovu večeras je svečano otvorena dvadeseta “Otvorena zabavna škola fudbala” koja je okupila oko stotinu mališana iz opština Petrovo i Gračanica. Pune dvije decenije mališani iz ove dvije opštine kroz igru i zabavu stiču prva znanja na fudbalskim terenima, ali prije svega stiču nove prijatelje sa kojima zajedno ulaze u svijet sporta.

“Uvijek ponavljamo da su u ovu školu dobrodošla sva djeca, bez obzira na vjeru, naciju, boju kože, dječaci i djevojčice koji imaju talenat ili ga nemaju uopšte, dakle sva djeca koja žele da sa nama provedu pet nezaboravnih dana druženja i igre biće rado primljena u našu porodicu”, rekao je jedan od lidera škole Simo Tumarčić.

„U školi učestvuju dječaci uzrasta od 7 do 13 a djevojčice od 7 do 16 godina, sa kojima radi 12 trenera i 12 volontera sa dva lidera. Radićemo 12 različitih vježbi a cilj je da uključimo što više djece u sport, ne samo u fudbal“, rekao je lider škole Mirsad Halilović.

Školu finansira FIFA uz značajnu podršku lokalnih zajednica na čelu sa načelnicima. A načelnici Petrovo i Gračanice svečano su i otvorili ovu sportsku manifestaciju.

„Ovo je projekat koji zbližava djecu i zaista je zadovoljstvo biti na stadionu sa ovom mladošću. Vjerujem da će trajati još puno decenija a podrška naše opštine sigurno neće izostati nikada“, poručio je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković.

„Gdje god su projekti mladih mi želimo biti sudionici a posebno podržavamo ovaj projekat u kome zdravo odrastaju djeca iz dvije različite opštine, iz dva entiteta, bez obzira na sve razlike, i ovakve ideje uvijek ćemo podržavati“, istakao je načelnik opštine Gračanica Nusret Helić.

Prema programu manifestacije mališani će se na sportskim terenima u Petrovu i Gračanici družiti do petka a organizatori su pozvali svu djecu pomenutog uzrasta koji se još nisu uključili u ovu školu da im se pridruže u narednim danima.

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top