Marketing avg 21, 2018 - 1175 Views

PRVA LIKOVNA KOLONIJA KRČMARICA OKOLIŠTA OZREN Featured

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se od 23. do 29. avgusta 2018. godine na Okolištima na Ozrenu održati Prva likovna kolonija Krčmarica. Organizator Kolonije je Udruženje „KRČMARICA - STARO NASLjEĐE“. Predsjednik Udruženja Petar Tubić je ujedno i predsjednik Umjetničkog savjeta Kolonije, a selektor i koordinator je Jovanka Stojčinović Nikolić, književnica i osnivač Likovne radionice „Tvrđava“ Doboj, koja se održavala šest godina u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju.
Cilj Likovne kolonije je popularizacija likovne kulture na području opštine Doboj, posebno na lokalitetu Ozren, kao i na širem području, te obogaćivanje turističke ponude prilikom raznih manifestacija i predstavljanja Udruženja „Krčmarica - Staro nasljeđe“, zatim formiranje fundusa umjetničkih slika s ove kolonije.
U radu kolonije učestvovaće šest akademskih slikara, koji su već provjereni i dokazani umjetnici, članovi ULUBiH, ULURS, ULUS-a, a pojedinci i članovi Međunarodne akademije za keramiku (AICA), te jedan student završne godine Akademije umjetnosti u Banjoj Luci.
Učestvuju: Čedomir Kesić – Pančevo, Dragoslav Husar – Pančevo, Jagoda Šestić – Banja Luka, Drago Handanović – Doboj, Pavle Rističević – Doboj, Savo Petković –Doboj i Dragana Grašar (student) – Modriča.
Svečano otvorenje kolonije održaće se 23. avgusta 2018. godine u 18 časova na lokalitetu Krčmarica na Okolištima. Očekujemo i vaš dolazak, medijsku podršku i praćenje rada Kolonije u skladu sa vašim mogućnostima.
S poštovanjem i zahvalnošću!

Okolišta - Krčmarica, Predsjednik USK
20. 8. 2018. godine Petar Tubić

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top