Marketing okt 20, 2018 - 422 Views

DOBOJ: Učenici iznenadili sugrađane za Dan jabuke Featured

Učenici četvrtih razreda Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" juče su prijatno iznenadili sugrađane besplatnom podjelom jabuka u centru grada. Ovaj cijeli dan za đake je bio u znaku jabuke, od kreativnih radionica, sportskih takmičenja i šatafetnih igara pa do pravljenja zdravog kolača sa jabukama.

Njihove učiteljice su se potrudile da važnost ove izuzetno zdrave voćke djeci kroz maštovit i razigran dan ostane zauvjek upamćen. Za realizaciju nastave na ovaj način potrebna je obimna priprema, dobra organizaciji ali prije svega ljubav prema svom poslu.

Jabuka je ne ne samo kraljica zimskog voća već i svih godišnjih doba, U brojnim kulturama smatra se eliksirom života, jabuka je ukusna i ljekovita namirnica. Pripada porodici ruža, a stablo pitome jabuke potječe iz južnog Sibira te srednje Azije i istočne Evrope, odakle se proširilo po cijelom svijetu. Danas je stablo jabuke najviše kultivirano stablo na svijetu.

Jabuka u našem narodu ima tradiciju važnog poklona prilikom vjeridbe, svadbe, rađanja. Oduvjek su bila poznata i njena ljekovita svojstva pa otud narodna izreka "Jabuka na dan i doktor vam nije potreban."

Kod kupovine voća izaberite jabuku, a najbolje bi bilo da to bude ona prava domaća, neprskana.

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top