Aleksa jan 30, 2019 - 407 Views

DOBOJ: Prva akcija anonimnog donatora Featured

Metohija Radovanović iz Kostajnice kod Doboja, prvo je dijete koje je anonimni donator nagradio sa 2000 maraka. Rođena je drugi dan Božića, krštena na Bogojavljanje i četvrto je dijete Damjane i Danijela Radovanović.

Sve je puno simbolike, jer donator pomaže i djecu s Kosova, a Metohija je prva koja je ispunila uslove dobrotvora, koji je odlučio da nagradi svako treće i četvrto dijete rođeno u porodicama na području Zvorničko tuzlanske eparhije od početka godine.

„Nama se dostavlja kućna lista i krštenica iz crkve, tako da za sada nismo dobili validnih dokumenata, dobili smo dosta pisama koja nažalost ne ispunjavaju uslove“, objašnava Saša Živanović, koordinator.

Gest ih je iznenadio kažu Radovanovići. Vole stara srpska imena, pa su se tako dogovili da mjezimicu koja u porodicu stiže nakon tri sina, nazovu Metohija. Još ne znaju kako će pare utrošiti, ali to im i nije najvažnije.

„Kad ne možemo imati neko veće bogatstvo makar da imamo porodicu to je i jeste veliko bogatstvo. Meni je najbitnije da je porodica zdrava, uvijek se zaradi može se preživjeti daleko ko kaže da ne može“. Priča ponosni otac Danijel Radovanović, koji ide u na dnevnice, radi na građevini i ne žali se da je teško. Damjana uz bebu i sinove osnovce ima dovoljno obaveza, ali uz slogu sve je lako.

„Slušaju djeca, dječaci su dobri pomažu nam oko bebe dobro je sve je dobro“, kroz osmijeh priča Damjana.
Dodaje da je beba dobra, mirna, da napreduje. Braća kažu budi ih nekad noću, ali im to ne pada teško.

Metohija je za sada jedino dijete koje je ispunilo uslove donatora. Želio je da podstakne rađanje u svom kraju. Budžet je ograničen, ali bi trebalo da bude dovoljan da obraduje desetine porodica, u kojima se od početka ove godine rodi i krsti treće ili ćetvrto dijete.

Izvor:Dobojski info

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top