Marketing okt 20, 2019 - 585 Views

Veliki uspjeh za Dejana Ignjića na Svjetskom kupu u Street Workout-u

Street Workout Svjetski kup u Srbiji održan je na Trgu Republike u Novom Sadu. Ova manifestacija je organizovana sa ciljem podizanja svijesti i uticaja na djecu i mlade da kvalitetno provode vrijeme dok su na ulici kao i da ovu disciplinu podigne na viši nivo.

Kup je bio podijeljen na takmičarsku zonu koja je za profesionalne atlete koji se bave nekoliko godina uličnim treningom, te na rekreativnu zonu koja je bila namijenjena prijateljima Kupa i publici. Ovogodišnji Kup je brojio oko osamdeset učesnika iz Srbije, Alžira, Gvatemale, Republike Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i drugih zemalja.

Jedan od učesnika je bio i naš sugrađanin, Dejan Ignjić koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji propadanja sa +48kg i drugo mjesto u kategoriji sklekova sa 10+kg.

Dejan Ignjić je rođen 1996. godine, a posljednih par godina se aktivno bavi Street Workout-om. Svojom upornošću i ambicijom, upoznao je omladinu sa karakteristikama ovog sporta, a na njegovu inicijativu, u Doboju je napravljen prvi Street Workout park i održano prvo takmičenje u BiH. Pored pružanja motivacije djeci i omladini da vode zdrav život putem ovog sporta, Dejan je personalni trener i fitness instruktor, te vodi sportski tim ‘’Back for more Fitness’’ gdje naši sugrađani mogu da se upuste u zdraviji način života.

Ono što možda niste znali jeste da Street Workout ili ulično vježbanje je nastalo sredinom devedesetih godina u SAD-u, te se nešto kasnije raširilo na Evropu. U SAD-u, Street Workout nazivao se i Ghetto Workout, Kalistenika, Gymbarr, ekstremni bodyweight i sl.

Vježbe sadržane u Street Workout-u postoje nekoliko stotina godina. To je kombinacija elemenata ekstremne gimnastike, snage i akrobatike, a način vježbanja je sa težinom vlastitog tijela na spravama, na otvorenom, u javnim parkovima, igralištima ili dvorištima. Glavna obilježja Street Workout-a su da je atraktivan, besplatan i vrlo koristan za kompletnu muskulaturu.

Osnovne vježbe su čučnjevi, sklekovi, propadanja, zgibovi, penjanja i slično, koje se međusobno nadograđuju i povezuju, pa se tako postepeno dolazi do malih akrobacija. Krajnji rezultat ovakvog načina vježbanja je izgrađeno tijelo sa minimalnim udjelom masnog tkiva koje se postiže funkcionalnim vježbama koje uključuju rad cijelog tijela.

Ono što ovaj sport čini zanimljivim jeste to što je potpuno besplatan, atraktivan i jako koristan za ljudsku muskulaturu, zglobove i tetive, a sam moto sporta je ‘’Jedan više u treningu-jedan manje na ulici!’’.

dejan ignjic doboj Street Workout 01

dejan ignjic doboj Street Workout 04

 

dejan ignjic doboj Street Workout 06

 

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top