Dario feb 15, 2020 - 274 Views

Koji fakultet upisati posle srednje škole Featured

Upis fakulteta nije nimalo laka odluka čak i za odlične učenike. Osim što veliki maturanti brinu o prijemnom ispitu, broju poena i prosjeku uspeha u srednjoj školi, još jedna briga je strepnja oko toga da li je fakultet na koji su „bacili oko“ prava stvar.

Reč je o izboru koji će uticati na ceo Vaš život. Što više informisanja iz bilo kojih izvora i nebrojeni razgovori i traženje saveta od starije sestre, komšinice itd, mogu dodatno da zbune mladog čoveka. Prvi savet – pratite sebe i svoje afinitete i talente i na pravom ste putu.

Ništa gore nego studirati nešto što se ne voli. Takvi studenti obično i ne diplomiraju ili ako i završe fakultet, osećaju odredjenu dozu nezadovoljstva jer ih sada očekuje posao u branši koju takodje ne vole!

FACEBOOK 2

Privatni ili državni fakulteti – kako se odlučiti

U jeku mnogih afera i lošeg glasa koji prati privatne univerzitete, maturanti su sigurno više nego zbunjeni.

Važno je da fakultet na koji biste krenuli ima akreditaciju. Takodje, probajte da se raspitate, kod nekih rođaka ili poznanika kako se kod njih na poslu tretiraju kolege koje su završile privatne fakultet i koliko je to zaista bitno za napredovanje u karijeri.

Činjenica je da poslodavci sa podozrenjem gledaju na kandidate za posao koji na intervju donesu diplomu privatnog fakulteta, ali, ako je to Vaš izbor,i ako ste riješeni da pošteno i vrijedno učite i radite – to je vaša prednost i to Vam niko ne može zabraniti. Uostalom, učićete da biste znali kako da radite svoj budući posao, a ne samo da biste imali diplomu.

Na kraju, naoružani informacijama još jednom preispitaje sebe, ali samo sebe, bez ikakvog razmatranja mišljenja drugova, rođaka, komšija, brata, mame… Vi treba da studirate, a ne oni! Naravno da možda svi oni imaju najbolje namjere ako se osjećaju pozvanim da vam pomognu u konačnom izboru, ali gledajte da ipak izbegnete ispisivanje sa fakulteta nakon prvog semestra i pripremanje prijemnog ispita za drugi fakultet.

Popunite Anketu u nekoliko sekundi ukoliko želite da dobijete detaljnije informacije.

http://bit.ly/2SuvJvF

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top