Dario sep 27, 2022 - 401 Views

Organizacija Europlus uručila prese za reciklažu osnovnim školama u Doboju Featured

30.09.2022. Doboj - Centar za promociju evropskih vrijednosti Europlus u okviru Projekta "Misli čisto, djeluj zdravo" organizuje sastanak povodom dodjele ručnih presa za PET ambalažu osnovnim školama na području grada Doboja. Projekat ,,Misli čisto, djeluj zdravo", implementira Centar za promociju evropskih vrijednosti Europlus u partnerstvu sa Gradom Doboj, a u okviru projekta " Aktivizam, angažman i odgovorna rješenja (MAKERS) koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Porticus fondacije. Kroz promociju, zaštitu i očuvanje zdravlja životne sredine, Projekat se fokusira na jačanje kapaciteta ciljnih grupa odnosno predstavnika 67 dobojskih mjesnih zajednica, nastavnog osoblja i vjerskih službenika i podizanju svijesti javnosti sa područja Grada Doboja o značaju zaštite životne sredine. Sveukupni cilj projekta je: Osnažiti aktivizam u lokalnoj zajednici u oblasti zaštite životne sredine kojim će se dugoročno smanjiti količina ilegalnog otpada na području grada Doboja.

U Projekat je uključena gradska uprava kao podrška implementacije projektnih aktivnosti, lokalno preduzeće Omorika PET koje se bavi otkupom i preradom PET ambalaže, 9 osnovnih škola i 26 područnih odjeljenja sa područja grada Doboja, kojima se dostavljaju ručne prese za PET ambalažu.

Kako bismo motivisali što veći broj učenika da shvate značaj reciklaže, pripremili smo i zanimljive nagrade, za školu koja prikupi i presuje najviše PET ambalaže i dostavi iste preduzeću Omorika.

Sastanak povodom dodjele ručnih presa za PET ambalažu će se održati 30.09.2022. godine sa početkom u 9.30h u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" Doboj. Sastanku će prisustvovati predstavnici osnovnih škola i područnih odjeljenja Grada Doboj, predstavnici gradske uprave, predstavnici firme Omorika kao i pozvani mediji.

 

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top