Dario avg 02, 2020 - 409 Views

Zbog karantina nije mogao na šišanje pa izmislio robota frizera(Video) Featured

U situaciji koja je zadesila svijet, pandemija korona virusa je veliki broj ljudi zatvorila u njihove domove. Među brojnim problemima koje je to izazvalo je i jedan, naizgled, banalan - šišanje.

 

Upravo je taj problem inspirisao jednog momka da napravi - robota za šišanje. Njegov izum još uvijek nije baš najuspješniji, ali je na dobrom putu da postane adekvatna zamjena za pravog frizera.

Tokom razvoja robota javilo se više problema, kao na primjer: Kako osmisliti da robot odreaguje na spontana pomjeranja kose i glave? Zatim, na koji način izdvojiti dio kose koji treba da se isječe? i slično...

Prvobitno je osmislio, a ubrzo i napustio, mehanizam zasnovan na pokretima dva češlja, a potom ga je zamijenio jednostavnim usisavanjem i izdvajanjem kose koja se seče, prenosi "Startit".

Ovaj projekat je i dalje u razvoju, pošto njegov autor još uvijek nije riješio problem kako da se približi ušima, ali je najavio da bi, ako počne sa drugom verzijom, radio na ugrađivanju trimera koji bi mogao da šiša i pravi nemoguće frizure, prenosi "Telegraf.rs".

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top