Dario okt 23, 2020 - 470 Views

ROK ZA PRIJAVE ZA DRUGI eUPSHIFT BiH PRODUŽEN DO 23. TE DO 30. OKTOBRA ZA TREĆI eUPSHIFT BiH Featured

Prilika za mlade da utiču na rješenje problema u lokalnim zajednicama

 

Rok za prijave za drugi eUPSHIFT u Bosni i Hercegovini produžen je do 23. oktobra (23:59h), a za treći eUPSHIFT do 30. oktobra (23:59h), kako bi što više mladih ljudi imalo priliku da sazna za mogućnosti koje ova online radionica pruža i da se prijavi. S obzirom da je poziv za prijave na treći eUPSHIFT u BiH otvoren u neobično vrijeme pandemije COVID-19, prepoznajemo da je mladima potrebno više vremena da se adekvatno informišu o ovoj radionici, oforme svoje timove i ispune prijave.

eUPSHIFT je online radionica prema UPSHIFT metodologij razvijenoj u UNICEF-ovom Uredu za inovacije s ciljem da osposobi mlade ljude vještinama i resursima potrebnim za identifikaciju problema u lokalnim zajednicama i osmišljavanje rješenja za iste.

Prijaviti se mogu adolescenti uzrasta od 13 do 19 godina u timovima od tri do pet članova sa područja opština:

Drugi eUPSHIFT: Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč, Kupres, Livno, Tomislavgrad, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Posušje, Mostar, Konjic, Jablanica, Prozor-Rama, Čapljina, Stolac, Čitluk, Neum, Trebinje, Ljubinje, Nevesinje, Bileća, Gacko (rok: 23. oktobar),

Treći eUPSHIFT: Banjaluka, Prnjavor, Kotor Varoš, Srbac, Gradiška, Doboj, Laktaši, Prijedor, Derventa i Mrkonjić Grad (rok: 30. oktobar).

Posebno se pozivaju i ohrabruju da se prijave mladi iz marginalizovanih grupa kao što su pripadnici/e romske populacije, mladi s invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja te mladi iz porodica niskog socioekonomskog statusa.

Nakon izvršene selekcije, za učešće u ovim radionicama biće odabrano ukupno 20 timova i to:

-          10 timova koji će učestvovati na drugom eUPSHIFT-u od 8. do 15. novembra, u organizaciji udruženja “Laboratorium” Tuzla, a u okviru Zajedničkog regionalnog programa “Dijaloga za budućnost”, i

-          10 timova koji će učestvovati na trećem eUPSHIFT-u od 6. do 13. decembra, kojeg realizuje organizacija “Genesis Project” iz Banjaluke uz finansijsku podršku Kraljevine Švedske.

Tokom eUPSHIFT radionica tim mentora će pružiti podršku učesnicima, provesti ih kroz proces analize i rješavanja problema i omogućiti da steknu nova znanja i vještine. Na kraju radionica, timovi će svoje ideje prezentovati pred stručnim žirijem, nakon čega će žiri izabrati deset timova (po pet timova u okviru drugog i trećeg eUPSHIFT-a) čija je rješenja prepoznao kao najbolja i nagraditi ih sa po 3 000 KM kako bi svoju ideju sproveli u djelo.

Sve informacije o radionici, kao i link za prijavu možete dobiti na web-stranici projekta: www.upshift.ba, kao i na društvenim mrežama,

Facebook: https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina i

Instagram: https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina/.

Za više informacija kontaktirajte:

Leila Hadžić, program koordinatorica za Drugi eUPSHIFT

UG “Laboratorium” Tuzla

+387 62 663 563

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Nikolina Garača, projektna asistentica za Treći eUPSHIFT

Genesis Project, Banja Luka

+387 65 420 777

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top