Dario jan 29, 2017 - 800 Views

Svetosavska akademija(Foto) Featured

Tradicionalna Svetosavska akademija, održana je u Doboju 28.01. u Centru za kulturu. Ovaj, prije svega, praznik djece odnosno učenika, je praznik kojim se obilježava uspomena na prvog srpskog prosvjetitelja, i njegov nemjerljiv značaj za našu kulturu. I ove godine su organizatori akademije bili sveštenici  Arhijerejskog namjesništva Doboj, uz veliku pomoć onih kojima su kultura i obrazovanje ne samo posao nego i način života.

U programu akademije su učešće uzele tri dobojske škole i to Osnovna škola „Sveti Sava“ sa svojom dramskom sekcijom kojom rukovodi Johana Panić, Muzička škola „Markos Portugal“ čiji učenici su izveli nekoliko kompozicija, dramska sekcija Medicinske škole Doboj  kojom već dugi niz godina rukovodi  prof. Mirom Stanišev,  Srpsko crkeveno pjevačko društvo „Bogoljublje“, a program je vodio sveštenik Jovan Mihajlović.

Čini se da viđeni program predstavlja samo mali dio onoga što učenici i drugi zaljubljenici u kulturu mogu pružiti svome gradu. Kako bi se dodatno dalo na značaju ovom prazniku javila se inicijativa da svetosavska akademija preraste u svetosavsku sedmicu u kojoj bi kroz različite aktivnosti aktivno učešće uzele sve vaspitno-obrazovne institucije. Dobojski učenici i njhovi nastavnici zaista imaju čime da se pohvale i šta da pokažu.

Želimo da čestitamo svima koji su uzeli učešća u kreaciji lijepe i dostojanstvene Svetosavske akademiji ove godine, te da im poželimo još više uspjeha u budućnosti i još bolje i ljepše akademije u budućnosti.Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top