Marketing jan 14, 2019 - 285 Views

Zašto je NIFTY najbolji neinvazivni prenatalni test na svijetu Featured

Na svjetskom tržištu postoji više različitih vrsta prenatalnih testova, a NIFTY test je broj jedan – kako u BIH, tako i u svijetu.
NIFTY test je prisutan u više od 60 država, a do novembra 2018. godine napravljeno je više od 3.500.000 uzoraka. NIFTY je najkompletniji test, uključuje testiranje na sve hromosomske trisomije, aneuploidije spolnih hromosoma, te 60 hromosomskih delecija i duplikacija. Budući roditelji tako mogu pouzdano znati da je njihova bebica zdrava i mogu se mirno pripremiti na dolazak novog člana obitelji.

Siguran

NIFTY test je u usporedbi sa amniocentezom ili drugim invazivnim postupcima potpuno siguran test, kako za trudnicu tako i za dijete. Zbog neinvazivnog postupka testiranja ne postoji rizik od pobačaja ili drugih neugodnosti u trudnoći.

Poznato je da invazivni postupci nose sa sobom rizik od spontanog pobačaja, ranijeg poroda i krvarenja dok je NIFTY test u potpunosti siguran i bez nuspojava.

Tačan

NIFTY test je izuzetno tačan prenatalni test, osjetljivost u detektiranju trisomija, kao što je na primjer Downov sindrom veća je od 99%. NIFTY test je tačan u otkrivanju svih hromosomskih nepravilnosti, već od 10. sedmice trudnoće, a također detektira i spol djeteta.

Pouzdan

Do novembra 2018. godine napravljeno je više od 3.500.000 Nifty testova u cijelom svijetu. Lažno pozitivni rezultati su bili prisutni u svega 0.05% učinjenih testova, a to govori u prilog visokoj pouzdanosti prenatalnog testa pa ga zato preporučuju brojni liječnici i ginekolozi.

Jednostavan

Postupak testiranja je neinvazivan, što znači da se ne intervenira u tijelo trudnice. Izvodi se jednostavnim uzimanjem uzorka 10 ml venske krvi trudnice, kao i kod uobičajenog laboratorijskog postupka vađenja krvi. Krv trudnice sadrži u sebi DNA ploda.

Pomoću najmodernije tehnologije genetskog sekvenciranja i najnaprednijih bioinformatičkih algoritama radi se analiza DNA ploda. Rezultat je hromosomska analiza ploda u kojoj se mogu detektirati moguće nepravilnosti.

NIFTY test omogućava budućim roditeljima da utvrde zdravlje svoje bebice dok je još u trbuhu i tako mogu mirno preživjeti trudnoću i pripremu na porođaj. Istovremeno trudnicama omogućava da izbjegnu nepotreban invazivni postupak, kao što je amniocenteza, ali i ostale rizike i neugodnosti koje mogu uz to doći.

Trudnice, koje su do sada napravile NIFTY, bile su zadovoljne brzim i jednostavnim postupkom koji NIFTY omogućava i brzim rezultatima koji su dostupni u roku od 6 do 8 dana.

NIFTY je najsigurniji izbor kada odlučujete o prenatalnom testiranju i investicija u miran san. Informacija o zdravlju vašeg nerođenog djeteta ima neprocjenjivu vrijednost za vas vaše dijete. Kada su rezultati odlični, mirno prolazite kroz trunoću, u slučaju ustanovljenog kromosomskog poremećaja imate vremena za psihičku i fizičku pripremu kao i priliku da istražite mogućnosti koje moderna medicina može ponuditi za vaše dijete.

Izvor:Klix.ba

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top