Marketing maj 20, 2018 - 356 Views

TRI glavna razloga zbog kojih ostajemo u lošim vezama

Je li to ljubav ili samo navika? Ovo pitanje sigurno su si postavile mnoge žene koje su se našle u lošoj vezi iz koje nisu znale naći izlaz. Jedno je sigurno – ljubav ne boli i vezu koja nas čini nesrećnima jednostavno bismo morali prekinuti, ali često se dogodi da ostanemo u njoj. U nastavku provjerite koji su glavni razlozi za to.

1. Nemamo dovoljno samopouzdanja

Naša očekivanja o kvalitetu ljubavnog odnosa povezana su s načinom na koji doživljavamo sami sebe. Osobe s niskim samopouzdanjem koje vjeruju da vrijede manje od partnera imaju manja očekivanja i nisko postavljene ljubavne standarde. Zbog toga su zadAovoljni vezom koja realno uopšte nije zadovoljavajuća.

2. Bojimo se samoće, ali i nove veze

Što smo duže u vezi, prekid nam teže pada. Stručnjaci kažu kako je strah od samoće još jedan od najčešćih razloga za odbijanje prekida odnosa koji nas čini nesrećnima. Naviknemo se na prisustvo druge osobe u našem životu i upravo je ta navika kamen spoticanja na putu do prekida. Ljude plaši i pomisao na početak nove veze jer znaju da će teško steći povjerenje u potencijalnog novog partnera zbog prijašnjeg lošeg iskustva.

3. Ne shvatamo da neko emotivno manipulira nama

U trenutku kada shvate da želite izaći iz veze, toksični ljudi upotrijebiće manipulaciju kako bi vas prisilili da ipak ostanete u vezi. Psychology Today navodi kako su najčešće metode manipulacije usađivanje osjećaja manje vrijednosti i ponižavanje. U jednom trenutku jednostavno povjerujemo manipulacijama, počinjemo misliti kako ne zaslužujemo bolje i da moramo biti srećni što nas sadašnji partner uopšte želi.

(zadovoljna.hr)

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top