Marketing jul 06, 2018 - 499 Views

Pet razloga da se češće ljubite Featured

Ljubljenje je jedan od načina na koji iskazujemo ljubav prema partneru, a koji pokazuje da smo prisni i bliski. Ne samo što je zabavno, ljubljenje ima i niz dobrih efekata na zdravlje.

Zašto se obeležava Svetski dan poljupca

Ideja obeležavanja ovog dana je da se ljudi podsete i cene poljupce zbog samih poljubaca, a ne zbog toga što nam je poljubac u obraz nametnut kao društvena formalnost. Poljubac je samo po sebi zabavan i to je jedan od najuniverzalnijih znakova privrženosti.

Ne samo što se tokom poljupca, osim nežnosti, razmenjuju i bakterije, ljubljenje ima još načina na koje utiče na nas i naše zdravlje.

Sagoreva kalorije

Zar to nije sjajno?! Osim što ćete uživati ljubeći se sa svojim partnerom, istovremeno ćete sagoreti i nekoliko dodatnih kalorija. Strastvenim poljupcem sagorećete između dve i pet kalorija po minutu.

Snižava krvni pritisak

Ljubljenje ubrzava rad srca na zdrav način i time pomaže širenje krvnih sudova, čime se snižava krvni pritisak.

Snižava nivo stresa

Odavno je dokazano da ljubljenje snižava nivo stresa tako što mozak luči serotonin, dopamin i oksitocin - hemikalije zbog kojih se osećamo dobro. Dakle, osim što će nivo hormona stresa biti niži zbog poljupca, bićete i srećniji.

Zateže mišiće lica

Strastveni poljubac deluje manje-više kao fejslifting. Pomaže u oblikovanju i zatezanju mišića lica, vrata i vilice jer aktivira veliki broj facijalnih nerava.

Ublažava menstrualne grčeve i glavobolje

Već smo rekli da ljubljenje proširuje krvne sudove. Pozitivan efekat širenja krvnih sudova usled strastvenog poljupca je ta što ublažava bol. Zato ljubljenje može da bude odličan način za ublažavanje menstrualnih bolova ili glavobolje.

Izvor:Mondo.rs

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top