Marketing sep 05, 2018 - 567 Views

10 novih činjenica o ženskom orgazmu koje treba da znate Featured

Orgazam igra vrlo bitnu ulogu u seksualnom odnosu, ali koliko donosi zadovoljstvo toliko je i dobar za zdravlje žene. Magazin "Woman’s Day" donosi nekoliko vrlo bitnih činjenica o ženskim orgazmima.

Orgazam tjera bol
Kada žene imaju glavobolju najčešće odlaze u krevet, ali "Woman’s Day" savjetuje da to ne radite.

"Postoje dokazi da orgazmi oslobađaju od svih vrsta bolova među kojima su artritis, postoperativna bol, pa čak i bol tokom porođaja", kazala je medicinska sestra Lisa Stern.

Objasnila je da tokom orgazma tijelo ispušta oksitocin, hemikaliju koja olakšava vezivanje, opuštanje i druga pozitivna emocionalna stanja. Naglašava i kako samo razmišljanje o seksu može da pomogne u smanjenju boli.

Korišćenje kondoma ne sprečava orgazam
Mnogi ljudi misle da je seks mnogo bolji bez kondoma, pa isto važi i za orgazme, ali naučnica Debi Herbenick sa Univerziteta Indiana poručuju kako će žene doživjeti isti intenzitet orgazma sa ili bez kondoma.

Ženama nije lako da postignu orgazam
Prema istraživanjima, između 10 i 40 odsto žena ima problem u postizanju orgazma ili ga uopšte ne dožive. Najbolji način da to promijenite je stimulacija klitorisa, smatra sestra Stern. Takođe, medicinski tretmani mogu da pomognu jer neke žene pate od seksualne disfunkcije. To se rješava terapijom testosteronom.

Bitno je da pronađete svoju G-tačku
Eksperti se još spore da li ova tačka postoji ili ne. Dok Englezi kažu da nema dokaza, seksolozi iz Los Anđelesa tvrde kako su pronašli G-tačku ultrazvukom. Riječ je o spletu nekoliko nervnih završetaka i oni pomažu ženi da imaju duže i jače orgazme.

Orgazmi postaju bolji s godinama
Iako s godinama žene počnu da kukaju u vezi mnogo stvari, seksualni život nije jedna od njih. S godinama kvalitet i učestalost orgazama postaje veća. Žene su s godinama seksualno iskusnije, imaju više samopouzdanja u spavaćoj sobi i ne plaše se da govore o onome šta žele.

Kombinovanje može da pomogne
Ako imate problem s postizanjem orgazama tokom penetracije, onda kombinujte vaginalni i oralni seks ili koristite igračke.

Bitno je vaše samopouzdanje
Ono što žena misli o sebi povezano je s kvalitetom njenog orgazma. Da biste to postigli, gledajte se svaki dan u ogledalu i recite po jednu stvar koja vam se sviđa na vašem tijelu.

Nekada je potrebno više od 20 minuta za orgazam
Mnogim ženama je potrebno više vremena da postignu orgazam od njihovih partnera, što je sasvim normalno.

Orgazam se može desiti bez genitalne stimulacije
Svi smo čuli priče o ženama koje dožive orgazam dok sjede u vozu i vjerovatno se pitate da li je to moguće. Eksperti tvrde da jeste. Razlog su vibracije koje pojačavaju protok krvi u genitalije i dodiruju klitoris. Ovaj fenomen je rjedak.

Nema svrhe da ga glumite
Nedavna studija pokazala je da je 80 žena nekada odglumilo orgazam. To je potrebno da zaustavite jer nije dobro ni za vas ni za partnera. Ukoliko budete glumili vaš partner neće naučiti šta volite, a šta ne i vremenom ćete postati vrlo nezadovoljni.

Izvor:Nezavisne

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top