Marketing mar 09, 2021 - 83 Views

Žene, opustite se: Intimni odnosi će s GODINAMA biti sve BOLJI i lakši - u 40-im ćete PROCVETATI od UŽIVANJA! Featured

Možda mislite da seks ostaje isti do menopauze, ali promene koje počinju u tridesetim godinama mogu da imaju veliki uticaj na ono što se događa u krevetu

1. Vrhunac seksualnosti

Svi smo čuli da žene seksualni vrhunac doživljavaju u kasnim 30-im i ranim 40-im, ali to ne mora da bude istina za svakoga.

„Mnoge žene su iznenađene kad čuju da njihov nivo testosterona, hormona koji podstiče strasti, počinje da opada već u 20-im godinama“, kaže dr. Lija S. Milhajzer, direktorka programa za žensku seksualnu medicinu na Stanfordu.

„Žene su seksualno osetljivije, što znači da je njihova želja više pod uticajem spoljnih činilaca nego što je to kod muškaraca“, dodaje dr. Milhajzer. Drugim rečima, kad život poludi, vaš seksualni nagon ode na godišnji odmor.

2. Neočekivani krivac za vaginalnu suvoću

Za to nije kriv samo vaš nivo testosterona – to je i vaš izbor kontracepcije. Veća je šansa da ćete koristiti neki oblik kontracepcije što se više bližite 40-im. Ako odaberete kontracepcijske pilule, za koje se odlučuje 28 posto svih žena koje koriste kontracepciju, vaš nivo testosterona prima još jedan udarac.

„Kontracepcione pilule zaustavljaju ovulaciju, što smanjuje nivo testosterona i povećava količinu proteina na koje se veže testosteron, što znači da je njegov nivo u krvotoku još niži“, kaže dr. Alisa Dvik, docent na Katedri za opstetriciju, ginekologiju i reproduktivne nauke.

3. Čaroban broj nije onaj koji mislite

Rešite se pritiska što se tiče seksa. Ne morate da imate seks dva, tri puta nedeljno. Neće se ništa strašno dogoditi. Prema istraživanju, parovi su zapravo najsrećniji kad ljubav vode jednom nedeljno. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 30.000 ljudi i analizom prikupljenih podataka došli su do zaključka da tokom polnog odnosa raste nivo sreće, ali dva puta nedeljno ne znači nužno dvostruku sreću. Dakle, kad čujete da seks postaje ređi što ste stariji, i da to može da stvori pritisak na vaš odnos, imajte na umu da seks jednom nedeljno može biti sve što vam je potrebno.

4. Orgazam? Nema problema!

Prema rezultatima Nacionalnog istraživanja seksualnog zdravlja i ponašanja, iz godine u godinu, ženama postizanje orgazma postaje sve jednostavnije. Do tog trenutka, vi ćete naučiti kako da postignete vrhunac. Kad muškarci postignu orgazam, oni ejakuliraju, što je više mehanički proces. Međutim, žene postižu orgazam tek kad je njihov mozak uključen u radnju. Žene u 30-im počinju da shvataju koja kombinacija dodira i misaonih procesa će ih dovesti do orgazma.

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top