Marketing mar 15, 2021 - 212 Views

Loši obrasci ponašanja koji uništavaju vezu Featured

1. Učestalo agresivno ponašanje

Sigurno ste bili svjedoci agresivnog ponašanja mnogo puta. Ovo je vjerovatno najočigledniji i istovremeno najopasniji znak toksične ličnosti. Život sa bijesnom osobom čini svakodnevni život nepredvidljivim, vrlo stresnim i vjerovatno fizički nesigurnim.

Vaš partner možda stalno iznosi nove optužbe da mu uništava život ili vas krivi za svoje probleme. Ne dozvolite to, jer svaka osoba mora preuzeti odgovornost za svoje životne izbore.

2. Nedostatak empatije ili kajanja

Vaš partner rijetko može da podeli tugu kada doživite razočaranje ili gubitak. Na primjer, možda neće moći da prepoznaju vašu tugu kada izgubite voljenu osobu. On nije u stanju da razumije vaše stanovište kada se ne slažete... To se naziva kognitivna empatija i predstavlja sposobnost razumijevanja kako se neko pored nas oseća u određenoj situaciji, koja vašem partneru nedostaje.

3. Manipulacija i prevara

Vaš partner vas često obmanjuje, bilo otvorenim lažima bilo suptilnim iskrivljavanjem istine. U osnovi komunicira površno, iskrivljujući činjenice, često u vašu korist, ostavljajući vas da preispitujete svoja osjećanja. Ovo ponašanje uništava vaše povjerenje u drugu osobu i čak može da vas natera da preispitate svoj razum.

4. Problemi sa pravilima

Vaš partner zahtijeva da se sve radi na način koji on ili ona smatra prihvatljivim i ne poštuje vaše želje. Često se dešava da razviju previše kontrolno i perfekcionističko ponašanje, koje je usmjereno na drugog. To je posebno štetno kada su uvjereni da sve treba da se radi u skladu sa njihovim uvjerenjima i standardima.  (glassrpske)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top