Dijana jan 24, 2017 - 636 Views

Najvažnije stvari koje su potrebne za uspješnu ljubavnu vezu FeaturedRezultati studije koju je proveo pokazali su da se tajna zdravog odnosa krije u savladavanju komunikacije i dobrom poznavanju partnera. Ispitivanje koje je provedeno na više od 2.000 osoba pokazalo je da su svojim partnerom i vezom najzadovoljniji oni koji se mogu pohvaliti dobrom komunikacijom i međusobnim poznavanjem.

Također, istraživanje je pokazalo da kombinacija ove dvije stvari poboljšava ostalih pet vještina.

Kada je riječ o komunikaciji, parovi bi trebali izbjegavati fraze poput "uvijek" i "ti nikad" jer to može biti bolno. Umjesto toga, stručnjaci savjetuju da se koriste izjave poput: "Osjećam da me omalovažavaš kada..." Tako vaš partner neće aktivirati odbrambeni mehanizam i osjećati se potpuno krivim.

Kada je riječ o poznavanju partnera, ne misli se na to da znate naziv njegovog ili njenog omiljenog filma, nego da znate šta ih čini sretnim i zbog čega se osjećaju voljenim. Ključ se i krije upravo u tome da se vaš pratner osjeća voljenim, bez obzira na to da li ćete mu reći da ga volite ili ćete mu to pokazati.

klix.ba
Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top