Dijana feb 01, 2017 - 668 Views

Ljubljenje jača imunitet i smanjuje stres Featured

Čim se usne priljube jedna na drugu neminovno dolazi do razmjene bakterija između vas i partnera, a naučnici vjeruju da upravo razmjena tih novih bakterija jača imunitet.
Količina koja se razmjeni izuzetno je mala tako da tijelo bez problema može da razvije odbranu protiv novih bakterija i tako dodatno ojača naš imunitet.
Pogledajte za šta je još dobro ljubljenje:

Ljubljenje je dobro za vaše zube
Postoji razlog zašto ih zovemo vlažnim poljupcima – ljubljenje podstiče proizvodnju pljuvačke, koja potom bukvalno može da opere bakterije sa vaših zuba.
Ljubljenje sagorjeva kalorije
Iako nije baš toliko efikasno kao i odlazak u teretanu, ljubljenjem možemo da potrošimo do 6 kalorija po minutu a takođe ojačavamo i brojne mišiće na licu.
Ljubljenje nas oslobađa stresa
Osjećaj relaksiranosti ne dolazi samo iz vaše glave. Studija sprovedena 2009. godine mjerila je nivo hormona stresa kortizola kod studenata prije i poslije poljupca. Nakon poljupca nivo kortizola u tijelu znatno je smanjen i kod žena i kod muškaraca i to u znatnoj mjeri nego da su se samo držali za ruke.
Ljubljenje smanjuje simptome alergije
Ukoliko mislite da je vaše kijanje rezultat alergije, najbolje bi bilo da razmjenite par poljubaca sa partnerom pošto ljubljenje smanjuje nivoe proteina IgE koji aktivira kijanje i sve ostale neprijatnosti koje alergija sa sobom nosi.

nezavisne.com
Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top