Marketing apr 06, 2018 - 272 Views

Treba znati kada usporiti - korisni fudbalski savjeti VII Featured

U sklopu našeg serijala o fudbalu koji ostvarujemo u saradnji sa našim partnerom Školom fudbala "Ačko/Crvena zvezda" Doboj, danas ćemo vam predstaviti novu temu - Treba znati kada usporiti. Serijal je namijenjen onim koji žele igrati na najvišem (profesionalnom) nivou, počev od toga kako komunicirati na terenu, kako sačuvati loptu u svom posjedu, pa do toga kako prevariti protivničkog igrača prilikom dodavanja lopte (pas) i još mnoga toga. Ukoliko želite postati bolji fudbaler, onda će vam ovaj i naredni tekstovi biti itekako korisni. Nebitno je da li ste početnik ili neko ko igra na visokom nivou, sljedeći članak je namijenjen svim igračima.

Treba znati kada usporiti

Ovo ustvari može značiti odigrati lagan pas slobodnom saigraču. Ne odnosi se na to da prestaneš da trčiš i staneš, nego malo lakši tempo igre – ne forsirati previše. Igrati lijep i jednostavan fudbal. Gledaj da na vreme dodaš loptu slobodnom igraču, da se otvoriš u prazan prostor kako bi ti je mogao vratiti nazad.

Mladom igraču je teško da shvati da mora biti strpljiv. Lopta treba non-stop da ide od igrača do igrača, na jedan ili najviše dva dodira. Svaki put kada odigraš pas, u odbani protivnika se nešto promeni – pojavi se na primjer, neki slobodan prostor gde bi mogao da protrčiš ili uradiš dribling. Kako se približavaš potivničkom kaznenom prostoru, 5 – 6 pasova može da stvori sigurnu šansu. Nema potrebe previše forsirati i žuriti.

 

SF Acko dobojcaffe
Ukoliko želite da vaši mališani odrastaju zdravo, a ujedno vole fudbal, Škola fudbala Ačko/Crvena Zvezda je pravo mjesto za njih. Kontaktirajte ih putem sljedećeg linka LINK ili putem telefona na broj  065 345 923.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top