Aleksandra mar 15, 2021 - 344 Views

"Avatar" je ponovo film sa najvećom zaradom na svijetu. Featured

Popularno ostvarenje "Avatar" Jamesa Kamerona prestigao je "Avengers: Endgame" i ponovo je na prvom mjestu na listi filmova koji su ostvarili najveću zaradu u kinima širom svijeta.

 

Film "Avatar" držao je rekord kao film s najvećom ostvarenom zaradom od premijere 2009. godine sve do aprila 2019. godine, kada ga je prestigao film "Avengers: Endgame".

Film o superherojima "za dlaku" je prestigao Cameronov film zaradivši 2,79 milijardi dolara, dok je "Avatar" do tada držao rekord sa 2,78 milijardi dolara.

Ali krajem prošle sedmice dogodio se preokret. Naime, "Avatar" je prikazan u kinima u Kini, gdje je ostvario zaradu od nešto više od 3 miliona dolara, što ga je vratilo na prvo mjesto jer sada broji ukupnu zaradu od oko 2,80 milijardi dolara.

Producent "Avatara" Jon Landau istakao je kako je ekipa filma veoma sretna zbog činjenice da su ponovo na prvom mjestu, ali i da ih je mnogo više usrećila činjenica da je film uspješno prikazan u kinima uprkos pandemiji korona virusa, kao i da su vrlo zahvalni svima koji su ga odlučili pogledati.

izvor: Nezavisne novine

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top