Aleksandra mar 31, 2021 - 207 Views

Stiže novi dokumentarni film “Grace Kelly: The Missing Millions” Featured

Grace Kelly bila je oličenje holivudskog glamura, filmska i televizijska glumica, koja je bila među najuspješnijima svog vremena, a udajom je postala i princeza od Monaka. Novi dokumentarac “Grace Kelly: The Missing Millions”, pruža novi duboki zaron u život ove slavne dive.

Foto: PHILIPPE HALSMAN/MAGNUM PHOTOS

Godine 1982, kada je imala samo 52 godine, tragično je preminula slavna Grace Kelly, nakon što je pretrpjela moždani udar i izgubila kontrolu nad volanom, dok se vraćala u Monako iz svoje seoske kuće u Roc Agelu, a njen automobil je pao u provaliju. Neki će se možda šokirati, kada saznaju da je u vrijeme smrti Kelly na svoje ime, imala samo 10 000 američkih dolara, zajedno sa jednom vikendicom u okrugu Mayo u Irskoj, koju je naslijedila od svog djeda.

Foto: Prince’s Palace of Monaco

Dokumentarni film posebno proučava njenu finansijsku istoriju, uključujući i to da je plaćena mnogo manje u odnosu na svoje tadašnje muške kolege u filmskoj industriji. Grace Kelly je, nakon što se preselila u New York kako bi radila kao foto model, debitovala na filmu 1952. godine. 1954. Kelly je osvojila svog prvog Oscara za The Country Girl, ali njeni odnosi s kolegama, uključujući Gary Coopera i Clarka Gablea, i njihovi negativni prikazi o njoj u medijima, počeće je definisati u javnosti.

Dokumentarni film, otkriva konkretne iznose honorara za glumu u filmovima, koji su varirali od 750 do 5 000 dolara, dok su na primjer Clark Gable i Cary Grant za uloge u istim filmovima, dobijali oko 18 000 dolara.

Foto: Bettmann/Getty

Ono što je šokantno, udajom za princa njeni su se honorari još više smanjili, a ona je morala i platiti kraljevstvu u vidu velikog miraza od 2 miliona dolara. Kad se Grace Kelly odlučila pridružiti kraljevskoj porodici u Monaku, pristala je da prekine da se bavi glumom – zbog odluke zbog koje je, kako se izvještava, “gorko zažalila”. Da je Grace Kelly nastavila glumiti, kao što je monetizovala svoj odnos s modnim brendovima, mogla je steći bogatstvo ravnopravno bogatstvu njenih kolegica Audrey Hepburn i Doris Day.

Izvor: elle.com.au

izvor:ultra.ba

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top