Dijana feb 02, 2017 - 367 Views

Odbili uloge koje su ušle u istoriju Featured

Glumica Ema Votson, koja se proslavila u serijalu filmova o čarobnjaku Hariju Poteru, nedavno je izjavila da je odbila ulogu u filmu "La La Land", koji je dobio najznačajnije filmske nagrade i nekoliko nominacija za "Oscara".
Glumica je istakla da nije bila oduševljena scenarijem i da je insistirala da se snimanje održi isključivo u Londonu.
Njenom kolegi Majlsu Teleru je takođe ponuđena uloga u ovom filmu, koju je odbio jer nije bio zadovoljan honorarom od četiri miliona dolara. Uloge su dobili Rajan Gosling i Ema Stoun, a film "La La Land" obara sve rekorde kada su u pitanju filmske nagrade.
Ema Votson i Majls Teler nisu prvi glumci koji su odbili rad na filmu. "Nezavisne" vam donose listu glumaca koji su propustili uloge u filmovima koji su postali najbolja ostvarenja sedme umjetnosti.
 
Vil Smit "Đangova osveta"
Glumcu Vilu Smitu je ponuđena uloga u filmu "Đangova osveta" Kventina Tarantina. Smit je u svijetu filma poznat kao glumac koji želi da ima kreativnu kontrolu u stvaranju filma, pored same glume. Osim toga, uloga koja mu je namijenjena nije bila glavna već sporedna, pošto je glavnu ulogu tumačio Kristof Volc. Vil Smit je takođe želio da promijeni scenario i da film koji se bavi osvetom pretvori u ljubavnu priču, što je Tarantino odbio. Ubrzo je angažovan glumac Džejmi Foks, a film je dobio dva "Oscara" i proglašen je najboljim ostvarenjem Kventina Tarantina.  
Vil Smit "Matrix"
Glumac Vil Smit je odbio i ulogu u kultnom ostvarenju "Matrix". Nakon premijere filma Smit je istakao da se kaje, ali da je bolje za sam film što nije on glumio glavnu ulogu. "Koncept tog filma je komplikovan. Gledao sam kasnije kako je Kianu Rivs odigrao i moram da priznam da je bolji od mene i da bih ja sigurno uprskao cijeli film da sam prihvatio ulogu glavnog lika Nea", izjavio je Smit.  
Al Paćino "Ratovi zvijezda"
Al Paćino je dobio ponudu od Džordža Lukasa da igra Hana Soloa u filmu "Ratovi zvijezda". Glumac je priznao da je tada završio rad na ostvarenju "Kum" i da nije baš najbolje shvatio scenario ni ulogu koju mu je Džordž Lukas ponudio.  
Bart Rejnolds "Ratovi zvijezda"
Bart Rejnolds je takođe odbio ulogu Hana Soloa. Glumac je rekao da je 1970. godine dobio ponudu da igra ovog kultnog junaka iz "Ratova zvijezda", ali da je uloga ipak prepuštena Harisonu Fordu, koji je u to vrijeme radio u firmi koja proizvodi i postavlja tepihe. "Odbijanje uloge Hana Soloa je najveća greška u mojoj karijeri, ali nije sve moja krivica, smatram da je moj menadžer odgovoran za propuštenu priliku", izjavio je Bart Rejnolds.
Tom Selek "Indijana Džons"
Harison Ford nije bio prvi izbor režiserima Stivenu Spilbergu i Džordžu Lukasu za film "Indiana Džons". Ova uloga je prvo ponuđena Tomu Seleku. Glumac je priznao da je u tom periodu radio na seriji "Magnum" i da zbog ugovora s televizijskom kućom nije bio u mogućnosti da prihvati ulogu Indijane Džonsa.  
Džon Travolta "Forest Gamp"
Džon Travolta je odbio rad na filmu "Forest Gamp", jer mu se nisu svidjeli scenario i uloga mentalno zaostalog mladića. Sam glumac je priznao da je ovo bila najveća greška u njegovoj karijeri. Film je kasnije ponuđen Tomu Henksu, koji je dobio "Oscara" za ovu ulogu, a samo ostvarenje je takođe dobilo nagradu "Oscar" za najbolji film godine. Kevin Kostner "Bjekstvo iz Šoušenka"
Kevinu Kostneru je ponuđena uloga u filmu "Bjekstvo iz Šoušenka". Glumac je u tom periodu radio na filmu "Podvodni svijet", koji je bio skupocjeni holivudski projekat. Kostner je priznao da se kaje što je ulogu u ovom filmu prepustio Timu Robinsonu. Pored Robinsona, u filmu je glumio i Morgan Frimen, a film se smatra najboljim ostvarenjem Holivuda.  
Ben Stiler "Dobri Vil Hanting"
Za film "Dobri Vil Hanting" uloga je ponuđena Benu Stileru. Glumac je odbio rad na ovom ostvarenju jer mu se nije svidjela postava kolega glumaca s kojima je trebalo da sarađuje "Sjećam se da mi je menadžer donio scenario i ja sam pitao ko su ovi ljudi, Aflek i Dejmon?! Ne, hvala!", izjavio je tada Stiler. Film "Dobri Vil Hanting" je nominovan za nagradu "Oscar", a u glavnim ulogama su bili Met Dejmon i Robin Vilijams.  
Šon Koneri "Gospodar prstenova"
Odluka da odbije rad na filmu škotskog glumca Šona Konerija je koštala 283 miliona funti. Naime, Koneriju je ponuđena uloga čarobnjaka Gandalfa u filmu "Gospodar prstenova". Bivšem Džejmsu Bondu je ponuđeno 19 miliona funti za snimanje plus 15 procenata od zarade filma na kino-blagajnama. "Ponuđena mi je uloga u 'Gospodaru prstenova', odbio sam. Ponuđena mi je uloga za film 'Matrix' i to sam odbio, ja jednostavno ne razumijem ove nove filmove. Dobio sam ponudu za 'Ligu izuzetnih džentlmena', ni njega ne razumijem, ali neću napraviti ponovo istu grešku", izjavio je Šon Koneri 2003. godine.

nezavisne.com
Tagged under

Related items

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top