Dijana feb 06, 2017 - 232 Views

Tvorac filma "La La Land" dobitnik glavne nagrade Udruženja američkih režisera Featured

Holivudski režiseri okupljeni u Udruženje američkih režisera proglasili su Damiena Chazellea, režisera mjuzikla "La La Land", najboljim režiserom u 2016. godini.
Film "La La Land" trijumfovao je na 74. dodjeli Zlatnog globusa osvojivši sedam nagrada, a s 14 nominacija je na prvom mjestu za Oscara, najprestižniju nagradu u svijetu filma.

Chazelle je na sinoćnoj gala svečanosti na Beverly Hillsu osvojio glavnu nagradu za film "La La Land", a rekao je da mu je cilj "proslaviti čin sanjanja".

U svom govoru je, kao i mnogi drugi režiseri, kritizirao Trumpovu zabranu putovanja u SAD. Također je pohvalio iranskog režisera Asghara Farhadija koji zbog Trumpove odluke neće prisustvovati dodjeli Oscara.

Meksički režiser Alejandro Inarritu, koji je prošle godine osvojio nagradu za film "The Revenant", rekao je kako je politička situacija u SAD-u "loš remake jedne od najgorih priča prošlog stoljeća".

Udruženje američkih režisera je i Ezri Edelmanu dodijelilo nagradu za najbolji dokumentarni film "SL: Made in America", koji je također nominiran za Oscara za najbolji dokumentarni film.

Nagradu za najboljeg režisera dobio je i australijski režiser Garth Davis za dramu "Lion", a režiser i oskaravac Ridley Scott dobio je nagradu za životno djelo.

klix.ba

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top