Marketing feb 02, 2020 - 120 Views

Upoznati neku osobu je lijepo, ali biti usklađen sa tom osobom je čista magija Featured

Upoznati neku osobu je lijepo, često nam se to dešava, svakog dana. Međutim, prava magija je u usklađenju, sudaranju srca i uma sa nekim i tako odjednom otkrivamo harmoniju između naših svijetova, iskra galaksije gdje drugi vide samo lokve od kiše.Često nas udari privlačnost svijeta fantazije ili fikcije, bez razumjevanja da sam život sadrži još nevjerovatnije, magične i misteriozne procese. Šta se dešava sa ljudima koji se skoro ne poznavajući, nađu na istoj tački i mjestu da bi se dopali jedno drugom?​"Prijateljstvo je duša koja živi u dva tijela, srce koje živi u dvije duše."

~ Aristotel
Ne govorimo samo o procesu zaljubljenosti, već i o tome veličanstvenom kontaktu koji podržava najsvršenija prijateljstva; one veze koji ne znaju za probleme koji se odnose na vrijeme ili udaljenost, ali koje imaju miris podrške, pakta, emocionalne harmonije u kojoj postoji zajednička briga i iskrena pažnja.

Ljudska bića dolaze u vezu jedni sa drugima, baš kao što to određeni atomi rade, kao i mjesec sa vodom okeana, uzrokujući talase. Možda je život upravo ovo: pustimo da nas fantastična veza koju uspostavljamo sa određenim ljudima tokom vremena osvoji i dovede nas do precizne destinacije. Tako se formira proces rasta u kojem dopuštamo da učimo, dijelimo, pomažemo i dopuštamo da nam pomognu time što ostavljamo vječni emocionalni otisak u srcima drugih i u našem srcu.

Zakoni privlačnosti u prijateljstvu

Elena i Sara su se upoznale na fakultetu. Tokom lekcije o audiovizuelnoj komunikaciji, profesor je započeo video strip grupe Montz Pzthon, koji je na nekoliko trenutaka učinio da se čitava klasa glasno nasmije. Međutim, kada se većina učenika već vratila u strogu tišinu i fokusirala na zadatak, Sara nije mogla da zadrži smijeh. Kada je to primetila Elena, nije mogla da izbjegne da se glasno ne nasmeje. Taj trenutak označio je početak njihovog prijateljstva, velikog prijateljstvo.

Kada je riječ o emocionalnim odnosima i prijateljstvu, naučna istraživanja teže da prodube više temu o prednostima a ne o prouzrokovanim faktorima tj. skrivenim procesma koji definišu "magičnu" vezu, iznenađujuću i odlučujuću. Postoji jedan aspekt koji je važno znati i to će vam svakako biti zanimljivo.

Prijateljstvo sakriva mnogo složenije procese od onih koji se aktiviraju kada je u pitanju jednostavna privlačnost između para. Postoje zakoni i psihološke dinamike koje ćete željeti da upoznate.

Samo-otkrovenje

Najautentičnija prijateljstva nisu zasnovana samo na dijeljenju zajedničkih strasti, na istim ukusima ili vrijednostima. Čak ni vrijeme provedeno zajedno ne utiče na snagu i transcendenciju prijateljstva.Stručnjaci iz socijalne psihologije znaju da postoji tačka fleskanja koja određuje trajanje (ili kraj) prijateljstva. Govorimo o samo-otkrovenju. Ljudi treba da podijele svoje brige, strahove i probleme sa nekim da bi dobili podršku, da bi osjetili intimnost i saučesništvo.

Kada se ispovjedimo drugoj osobi i ta osoba čuva naše tajne, štiti i podržava nas, počinje magija. Kada ovaj prijatelj otvori svoje srce i otkrije vam nešto, magija se nastavlja.

Emocionalno vezivanje i zakon ogledala

Nakon što shvatimo da možemo vjerovati ovoj osobi, potrebni su nam drugi procesi koji učvršćuju vezu rođenu neobičnom činjenicom. Govorimo o tim "emocionalnim darovima", kao što su lojalnost, razmatranje, bezuslovna podrška, priznanje, iskrenost ili sposobnost da podstičemo naš lični razvoj.

Postoji još zanimljiv koncept definisan od strane socijalnih psihologa Carolyn Weisz i Lisa F. Wood sa Univerziteta Puget Sound, u državi Vašington: to je teorija "mirror", koja se ponekad naziva "princip ogledala u prijateljstvu". Ova realnost je ujedno i elementarna i neophodna.

Sticanje kontakta sa nekim osobama podrazumijeva bavljenje osobom koja se slaže sa našim identitetom, koja često djeluje kao naš vlastiti odraz ili prdstavlja ravnotežu našeg ličnog epicentra. Dobar prijatelj je u stanju da nam kaže, na primijer, da je izbor koji smo napravili, ili da osoba u koju smo zaljubljeni nije dobra za našu suštinu, jer nas pretvara u nešto što mi nijesmo (tj. da se udaljavamo od refleksije nas samih).

Mozak ima potrebu da se poveže sa posebnim ljudima

Vi to nazivate intuicija ili šesto čulo, ali često mozak zna ko je najbolja osoba za nas, sa kim je dobro izaći na piće da bi ublaži bol i privučemo nade uz toplu čokoladu, a takođe zna koga je najbolje izbejgavati, koga je najbolje ostaviti ispred vrata kako bi se poštedjeli prijateljstva zasnovanog na čistom interesu.Našem mozgu se dopadaju čvrsta i trajna prijateljstava iz konkretnog razloga: ona nam pomožu da preživimo, da damo smisao našim danim. Ovako zadovoljavajuća veza je kao aspirin protiv stresa, to je melem koji reguliše naše nivo kortizola, jer direktno ubrizgava dopamin i serotonin, koji se nalaze u pogonu ritma sreće.

Dozvolite da vas slučajno osvoje, neka život uđe u magičnu vezu sa posebnim ljudima koji čine vašu realnost vrhunskim scenarijem, gostoljubivim i stimulativnim.

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top