Aleksandra mar 17, 2021 - 568 Views

5 kreativnih ideja za uređenje dvorišta. Featured

Najbolje ideje za uređenje dvorišta mogu naglasiti ljepotu cijelog naselja i pretvoriti prostor oko kuće u bajkovitu oazu. Beskrajne su ideje kojima se daje dašak savršenstva vanjskom prostoru. Možeš se igrati s vegetacijom, strukturama ili vodenim detaljima, koji će odgovarati tvom stilu i okruženju doma. Sa savršenim dvorištem možeš stvoriti svoje opuštajuće utočište i svaki put ostaviti goste u čudu.

Dodaj svemu malo boje

Foto: decoist

Vrt prepun cvjetova i baršunasto zelene trave ima onu ljepotu koja odiše gostoljubivim i gotovo sentimentalnim osjećajem. Dizajniraj svoje dvorište kombinacijom višegodišnjeg cvijeća i grmlja isprepletenih u svim bojama. Osiguraće ti šarenilo tokom cijele godine, a tvoje dvorište sa prirodnim tepisima boja upotpuniće živopisni proljetni dani. Da izbjegneš neuredan izgled, cvijeće možeš posaditi u nekoliko grupa, razvrstanih po bojama.

Fontane i mini skulpture

Fontana je klasično osježenje za uređenje dvorišta za mnoge domove. Ali, ukoliko želiš vrtne građevine koje zahtijevaju minimalno održavanje, možeš osvijetliti statue i kipiće u stilu art decoa. Statue od gline, kamena ili keramike okruži urednim živicama i postigni staromodni izgled.

Različiti nivoi za mala dvorišta

Foto: decoist

Ukoliko nemaš veliko dvorište ili zemlja oko kuće nije ravna, odluči se za različite nivoe, kojima će dvorište izgledati veće i zbog kojih će dobiti na dubini. Uz nekoliko stepenica i putića oko kojih ćeš zasaditi biljke i cvijeće, možeš lako napraviti dvorište iz snova.

Osvjetljenje

Foto: decoist

Svjetlo utiče na naš izgled i raspoloženje, pa tako i dvorištu može dati sasvim novi izgled. Dok se tokom dana ne moramo brinuti za osvjetljenje zahvaljujući suncu, za noćna druženja je neophodno osvijetliti i vanjski dio kuće. Izaberi zidne i stubne fenjere, lampione i kugle za baštu, koji će ravnomjerno osvijetliti čitavu površinu dvorišta. Strateški postavljena svjetla će poboljšati izgled dvorišta, ali i cijele kuće.

Mostić

Foto: decoist

Ukoliko imaš prostrano dvorište, razmisli o pravljenju mostića koji će povezivati dvije cjeline u dvorištu. U idelnom slučaju, ukoliko potočić teče kroz tvoje dvorište, most će biti i funkcionalnog, ne samo estetskog karaktera. Ali, to što nemaš vodu u dvorištu – ne mora te spriječiti od pravljenja kutka sa mostićem, koji može postati omiljeno porodično mjesto za fotografisanje.

Izvor: decoist.com

izvor:Ultra.ba

Tagged under

Related items

5 kreativnih ideja za uređenje dvorišta.
Da li znaš šta je Japandi stil? mar 17, 2021 - 568 Views
5 kreativnih ideja za uređenje dvorišta.
Koliko često treba čistiti kadu? mar 17, 2021 - 568 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top