Super User dec 09, 2016 - 614 Views

Šolja čaja - čuvar srca Featured

Prema američkoj studiji, osobe koje svkodnevno piju šolju čaja imaju 35 odsto manji rizik da dobiju srčani udar ili neko drugo kardivaskularno oboljenje tokom života.

Doktor Elliott Miller i njegov tim iz bolnice Johns Hopkins u Baltimoreu (SAD) otkrili su da čaj može zaštititi srce, a dovoljna je, kažu, samo jedna šolja čaja dnevno, crnog ili zelenog.

Naučnici su ispitivali 600 zdravih muškaraca i žena koji u svojoj istoriji bolesti nisu imali srčana oboljenja. Vremenom su pratili koji volonteri su imali srčani udar, moždani udar, bolove u prsima ili druge bolesti srca. Takođe su, u razdoblju od pet godina, mjerili naslage kalcija u krvnim žilama dobrovoljaca upoređujući ih s prijašnjim rezultatima.

Rezultati su pokazali da su osobe koje piju čaj (od jednu do tri šoljice dnevno) imale 35 odsto manje rizika za razvoj srčanih oboljenja nego drugi volonteri. Također su imali manje naslaga kalcija u arterijama.

Iako istraživanje nije potpuno naučnici su uspostavili direktnu vezu između konzumacije čaja i odsutnosti bolesti srca. Smatraju da su razlog flavonoidi u čaju (antioksidans koji štiti od srčanih oboljenja).
Iako šolja čaja vjerovatno neće biti dovoljna da zaštiti vaše srce od bolesti, u svakom slučaju bi mogla biti korisna.

mojdoboj.info

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top