Super User dec 07, 2016 - 657 Views

Kakve prednosti donosi svakodnevno konzumiranje zelenog čaja Featured

Iako je matcha trenutno najpopularnija vrsta zelenog čaja na svijetu, ne može se reći da i ostale vrste nemaju dobar uticaj na naše zdravlje. Samo jedna šolja ovog čaja je bogata antioksidansima i inflamatornim sastojcima.

U ovom tekstu ukazaćemo vam na šest činjenica koje mogu da se dese kada počnete sa ispijanjem zelenog čaja svakog dana.

1. Osjećaćete se snažnije
Zeleni čaj ima čist kofein u sebi, što znači da će vam dati izbalansirani dozu energije, za razliku od kafe i energetskih pića koji izazivaju nagli porast i pad šećera u krvi, a sa tim i gubitak energije.

2. Osjećaćete se opuštenije
Sastojak, koji je pronađen u zelenom čaju po nazivom EGCG je poznat po tome što povećava osjećaj smirenosti, a smanjuje nivo stresa. Ovo je i naučno dokazano.

3. Popraviće vam se pamćenje
Samo jedna do dvije šolje zelenog čaja dnevno mogu da produže povezivanje u dijelovima mozga, koji su povezani sa “radnom memorijom”. Takođe vam može dugoročno usporiti  mentalni pad, a samim tim i razvijanje demencije.

4. Možete izgubiti višak kilograma
Popije šolju zelenog čaja prije vježbanja i ne samo da ćete imati više snage zbog kofeina, već će vam i metabolički nivo biti povećan, pa ćete sagorijevati više masti i kalorija.

5. Imunitet će vam ojačati
Svaka šolja zelenog čaja dolazi sa antioksidandima koji povećavaju imunitet. Oni se nazivaju katehini. Dodajte malo limuna kako bi se oni bolje apsorbovali, ali i da biste unijeli potrebnu dozu vitamina C.

6. Koža će vam izgledati čistije
Zeleni čaj vam može zaštititi kožu od slobodnih radikala i umanjiti oštećenja izazvana sunčevim zracima. Možete ga koristiti i kao proizvod za čišćenje lica da biste umanjili crvenilo i akne, kao i povećano lućenje ulja.

Zato pokušajte da uvedete u svakodnevu rutinu i ispijanje makar jedne šolje čaja, jer će vam sigurno pomoći i ojačati vas.

ljepotaizdravlje.ba

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top