Dijana feb 17, 2017 - 537 Views

Najbolji plan detoksikacije Featured

Došlo je vrijeme da okrenete stranu i na prirodan način uspostavite toliko željeni balans u organizmu i riješite se viška kilograma. Predstavljamo vam nekoliko najboljih načina za pročišćavanje organizma.

Ono što je najbolji dio detoksikacije jeste to što mijenjanjem načina ishrane i usvajanjem zdravijih životnih navika, zapravo činite veliku uslugu svom metabolizmu i imunološkom sistemu. Oni nakon nekoliko sedmica regulisanog ili izmijenjenog režima ishrane, to jest usvajanjem ovih navika, počinju znatno bolje da funkcionišu.

Dakle, ne samo da gubite kilograme i poboljšavate rad svog organizma, te ujedno i izgledate bolje naravno, već ste i zdraviji!

Smatramo da su to više nego dovoljni razlozi za okretanje nove stranice na kojoj piše: “Od danas mislm na svoje tijelo i na svoje zdravlje.”

Kombinujte probiotike i zdravu ishranu

Najnovija istraživanja na polju medicine pokazala su da je dobar rad metabolizma i digestivnog trakta i te kako od značaja za čitav organizam, ali i za izgled naše kose, kože, odgovoran za bolje raspoloženje i svakako regulaciju težine.

Ukoliko redovno konzumirate proizvode sa visokim sadržajem probiotika, pomažete da se podstalne različitost populacije mikroorganizama u vašim crijevima, što ujedno pomaže da vaš organizam iz hrane izvuče one najbolje hranjive sastojke.

Što je zdravija vaša ishrana, to su zdraviji mikroorganizmi (da se tako izrazimo), a samim tim zdraviji je i čitav digestivni sistem, koji naravno puno bolje fukncioniše.

U konsultaciji sa svojim ljekarom, možete provjeriti i koji probiotici u vidu tableta su najbolji za pravilno održavanje rada crijeva, te se konsultujte koliko je to u vašem slučaju (pod tim mislimo na vaše cjelokupno zdravstveno stanje i životnu dob) dobro za vas i koje sve benefite imate.

Svakako, ako ste odlučili da više vodite računa o svom metabolizmu najbolja stvar koju možete da uradite i koja se odnosi na svaku osobu bez obzira na zdravstveno stanje i dob, jeste ta da smanjite unos šećera i masti, a povećate unos vlakana.

Supa je novi smoothie

Niskog glikemijskog indeksa, supa je toplija i hranjivija alternativa svježe cijeđenom soku.

U svijetu poznatih koji teže što zdravijim životnim navikama, naročito po pitanju ishrane, topla supica privukla je na svoju stranu imena kao što su Gwyneth Paltrow i Kate Hudson.

Ostavljajući tako hladno cijeđene sokove u prošlosti, supe nude ukusan obrok sa visokom dozom vlakana, povrća, pa i namirnica životinjskog porijekla (poput onih sa komadićima govedine, piletine) smanjene kalorične vrijednosti, ali i te kako hranjive.

Pregršt jednostavnih recepata možete naći na internetu, pa čak i tutorijala za spremanje različitih potaža od povrća i ukusnih supica.

Zato odvojite vremena makar vikendom da pripremite ovako u kućnoj varijanti, jer jedna šerpa potaža može da vam potraje i nekoliko dana. Dobićete najzdraviju i najjeftiniju moguću alternativu za ručak na poslu.

Ubrzajte rad crijeva

Ako niste od onih koji imaju strpljenja da sprovode 5:2 sisteme ishrane, što je potvrđeno jedan od najboljih i najzdravijih načina za detoksikaciju organizma, a podrazumijeva dva dana u radnoj sedmici kada jede samo voće i povrće i pijete vodu i čajeve; pokušajte sa tradicionalnim receptom.

Ako želite da ubzate svoj metabolizam, dodajte u svoj dnevni plan ishrane i po jednu kašiku kokosovog ulja.

Sauna sa infracrvenim zrakama

Ova vrsta saune postala je obavezna stavka u wellness zajednici. Naime, infrared talasi se emituju tako što griju isključivo tijelo, ne čitavu prostoriju, kao što je slučaj sa ostalim vrstama sauna.

Na ovaj način uživate u svježem vazduhu, ali ipak dobijate željeni efekat klasične saune, pa i puno više od toga.

IC talasima u sauni pospješujete čitav imuni sisitem, ona pomaže i kod ljudi koji imauju problema sa kostima, bubrezima, kičmom, mišićima i posjeduje značajnu ulogu u kontrolisanju tjelesne težine. Takođe, simulišući energiju sunca infracrvene zrake regenerišu ćelije i kožu, te su ujeno od velikog značaja kod problema akni, ekcema, opekotina i generalnoj snabdjevenosti kože krvlju.

Toplota koja se akumulira u tijelu uz pomoć IC talasa, razbija molekule vode koji skupljaju i talože toksine u tijelu i na taj način blokiraju cirkulaciju, ali i pravilno funkcionisanje ćelija.

nezavisne.com

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top