Dijana mar 04, 2017 - 753 Views

Ljubitelji paste su zdraviji i nisu skloni debljanju Featured

Prema studiji prezentovanoj na godišnjem sastanku Društva za borbu protiv gojaznosti u SAD-u ljubitelji paste mnogo su zdraviji u odnosu na one koji je uopće ne jedu.


Podaci su prikupljeni između 2001. i 2012. godine, a istraživači su utvrdili da ljubitelji paste jedu manje zasićenih masti i rafiniranog šećera, te da unose više esencijalnih vitamina i minerala.

"Pasta može biti odličan temelj za kvalitetnu prehranu jer je savršena podloga za unos povrća, voća, bijelog mesa, ribe i mahunarki”, naglasila je Diane Welland, nutricionistkinja i menadžerica udruženja "National Pasta Association".

Dodaje kako ova analiza naglašava prehrambenu važnost žitarica koje su sastavni dio zdrave ishrane.

Iako je riječ o dobroj vijesti za ljubitelje paste, važno je imati na umu da je studiji provelo udruženje "National Pasta Association" koje ima za cilj dokazivanje zdravstvenih beneficija ove namirnice.

Ipak, ovo nije prvi put da se pasta povezuje sa zdravijim životom. U julu prošle godine studija je pokazala da ljudi koji jedu pastu imaju niži indeks tjelesne mase i uži struk u odnosu na osobe koje je ne jedu.

klix.ba
 
 
 
Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top