Dijana apr 18, 2017 - 528 Views

Uskoro nova sezona modnog spektakla 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo Featured

Najdugovječniji i jedini bosanskohercegovački modni događaj, BH Fashion Week Sarajevo i NIVEA nastavljaju svoje partnerstvo s kojim su se pozicionirali kao veliki prijatelji mode i dizajna te dobri domaćini mnogobrojnim domaćim i inozemnim dizajnerima u BiH.

U susret 38-oj sezoni NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, koji će se održati od 27.-29.04.2017  godine, u hotelu “Holiday” pred nama je najavna kampanja koju je osmislila Tea Zubović, osnivač domaćeg brenda ART BY TEA.


Styling i concept vizualnog identiteta kampanje osim Tee Zubović potpisuju Zlata Zubović i Adela Bišćević.  Tea je svoju inspiraciju pronašla u najpoznatijim djelima renesansnog slikara Sandra Botticellija "Alegorija proljeća" i "Rođenje Venere". 

Vizual kampanje je snimljen prije nekoliko dana u Nacionalnoj galeriji BiH. Fotografije su koncipirane na humanističkim idejama renesansnog perioda. Alegorijski motivi, likovi i pejzaž sa Botticellijevih djela izlaze iz okvira i površine slika i oživljavaju na odjeći i u modernom galerijskom prostoru. Baš kao što se proljeće svake godine iznova rađa i baš kao što se na Botticellijevoj "Primaveri" nimfa Kloris transformira u Floru, tako je proljetna vegetacija iznikla iz samih zidova galerije, a proljeće i sve što ono simbolizira se ponovo rodilo u prostoru  umjetničke galerije i modernog vremena.

Za fotografije kampanje bio je zadužen poznati modni fotograf Edvin Kalić ispred čijeg objektiva se našla prelijepa Lejla Muminović, model agencije ABC Models Mgmt Internacional, koja osim u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli, ima predstavništvo i u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, a do kraja godine otvara svoj ured u i Beču.

Make up potpisuje Maja Koristović Talović a frizuru Ante Vukojević. Styling upotpunjen luksuznim nakitom Zlatarne Celje.

U toku je i ONLINE CASTING za 38. NIVEA BH FW Sarajevo koji traje od 15.04.2017 do 25.04.2017.godine, te se pozivaju sve zainteresirane djevojke i muškarci od 14 - 24 godine, da se prijave u inbox na FB Modna agencija Abc Models ili putem emaila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

Prijava treba da sadrži sljedeće podatke: ime i prezime, visina, težina, godine, grad I broj mobitela.

Inače, 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo se održava u organizaciji Udruženja manekena I modnih kreatora BiH I izvršnoj produkciji modne agencije ABC Models Mgmt Internacional, koja osim u Sarajevu, Banja Luci i Tuzli, ima predstavništvo i u Zagrebu, Beogradu, Podgorici, a do kraja godine otvara svoj ured u i Beču.

Related items

Uskoro nova sezona modnog spektakla 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo
Znaš li rok trajanja svoje šminke? apr 18, 2017 - 528 Views
Uskoro nova sezona modnog spektakla 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo
4 modna trenda za predstojeće ljeto apr 18, 2017 - 528 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top