Marketing jun 04, 2018 - 655 Views

Gejmerski spektakl se KUVA! Featured

Ovog septembra Banjaluka postaje prijestonica zabave na trodnevnom festivalu kakav regija još nije vidjela. Već u svojoj prvoj godini, ima jedan od najvećih takmičarskih nagradnih fondova na Balkanu, okuplja najbolje ekipe iz cijele Evrope i na tvđavu Kastel donosi igru na svjetskom nivou.

Ime mu je KUVO Gaming Fest, a šta je sve prvi bh. gejming fest ovog kalibra „skuv'o“?

Glavni sastojak ovog specijaliteta je takmičenje u dvije video-igre – League Of Legends (LOL) i Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), a recept uključuje i pregršt začina pratećeg sadržaja. Od hakatona preko meet-up druženja i žurki pa sve do edukacija i radionica – KUVO GF ima u planu da gejmersku scenu zakuva do usijanja.

„Kažu da je važno biti prvi. Istina je da nije nimalo lako biti prvi. Ipak, nakon višemjesečnog rada na organizovanju prvog svjetskog gejming festivala u BiH, sigurna sam da ovog septembra nova vizija zabave stiže u Banjaluku, te da je ovo tek početak priče koja će se još dugo pričati, a i prepričavati. KUVO GF tim predvode sami gejmeri koji tečno pričaju jezik video-igara”, istakla je Brankica Janković u ime KUVO GF tima.

Da je ovakav događaj od naročitog značaja za pozicioniranje grada na svjetskoj mapi, smatra i Igor Radojičić.

„Tražimo svoje mjesto na međunarodnoj sceni. Ovakav jedan događaj se potpuno uklapa u našu koncepciju otvorenog grada i može pomoći Banjaluci da se nametne kao regionalni centar“, izjavio je Gradonačelnik netom nakon što se i sam okušao u video-igri sa jednim od ambasadora festivala – Bogdanom Ilićem, poznatijim pod pseudonimom Baka Prase.

Uz Ilića, potvrđeno je da će ambasador festivala biti i Danilo Choda Badnjar. Osim što su i sami profesionalni gejmeri sa stažom, ovaj dvojac trenutno vlada YouTube scenom Balkana.

A šta sve gejmeri treba da znaju o kuvanju?

„Poziv za kvalifikacije će u narednih dan-dva biti lansiran na www.challengermode.com. Svi e-sport timovi iz Evrope, koji se uspješno kvalifikuju, takmiče se u periodu od 1. jula sve do 1. septembra. Četiri najbolje plasirane ekipe za CS:GO i LOL u septembru dolaze u Banjaluku na veliko finale”, sumirao je stvari Sergej Sliško iz KUVO GF tima.

Ukoliko ste gejmer ili poštovalac gejmerske kulture, u toku sa svim što KUVO GF kuva možete ostati putem oficijelne Facebook stranice, kao i veb-stranice festivala.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top