Dijana mar 02, 2017 - 551 Views

Takmičenje malih muzičara u Doboju Featured


U ponedeljak i utorak, 6.i 7. Marta, dobojska Osnovna muzička škola “Markos Portugal” biće domaćin takmičenja, koje već nekoliko godina ima za cilj motivaciju učenika i nastavnika za rad,te afirmisanje i vrednovanje talenata.

Ove godine Dobjlije imaju čast da ugoste, po prvi put ,renomirane predavače i izvođače koji su izrazili dobru volju i prihvatili  poziv da budu članovi žirija , ali i da nakon takmičenja održe predavanja i master klas. Među njima su prof.mr Danijela Gazdić-Kljajić (harmonika), redovni profesor na Akademiji umjetnosti, Univerzitet
Istočno Sarajevo; prof. Mr Arsen Čarkić (klavir) profesor na Akademiji umjetnosti, Univerzitet Banja Luka, prof.mr Saša Pavlović profesor na Akademiji umjetnosti Univerzitet u Banjaluci (solfeđo); doc.mr Ivan Otašević (violina) , docent na Akademiji umjetnosti Univerzitet u BL, i Aleksandar Rađenović,prof gitare,Savjetnik
ministra Prosvete i kulture, profesor u Banjalučkoj srednjoj muzičkoj školi.


Prema riječima direktora škole domaćina, profesora Aleksandra Vukojevića,ovakva koncepcija rada bi u narednom periodu  omogućila susretu muzičara u gradu na tri rijeke da preraste u otvoreno takmičenje.

“Budući da na našim prostorima nema mnogo takmičenja, pogotovo takvih koja pružaju i edukativne sadržaje poput seminara, master klasova i predavanja,  ova naša ideja ima veliku težinu i veliku ulogu”, kaže Vukojević, koji u ulozi direktora osnovne muzičke škole, te dirigenta i umjetničkog rukovodioca SCPD”Bogoljublje” i dječijeg hora “Pačići”, uporno i neumorno radi na promovisanju i njegovanju istinskih muzičkih vrijednosti.

Takmičenje će se oba dana odvijati u prostorijama Muzičke škole “Markos Portugal”, a u večernjim časovima, sa početkom u 18.30 časova, u velikoj sali će biti održan koncert pobjednika, uz dodjelu nagrada i priznanja. Svečani koncerti će biti otvoreni za sve zainteresovane građane.

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top