Dijana mar 09, 2017 - 604 Views

Svečano otvaranje Drugog kongresa endokrinologa i dijabetologa Republike Srpske Featured

 

Drugi  kongres endokrinologa i dijabetologa Republike Srpske sa međunarodnim učešćem, koji se održava u Banjaluci od 09. do 12. marta 2017.godine biće svečano otvoren sutra, u četvrtak, 09. marta 2017. godine u 17.30 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci.

Izjave za medije predviđene su prije početka Kongresa u 17.00 časova. 

Pozivamo vas da medijski podržite ovaj značajan Kongres međunarodnog karaktera, u organizaciji Udruženja endokrinologa i dijabetologa Republike Srpske i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

U radu Kongresa akreditovano je oko 300 učesnika, a osim predavača iz Republike Srpske i Federacije BiH, učestvovaće eminentni stručnjaci iz Grčke, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Tokom Kongresa biće održano 53 predavanja, u okviru kojih će biti predstavljena najnovija dostignuća i stručni stavovi iz oblasti endokrinologije i dijabetologije i date preporuke za kvalitetan klinički rad. Na Kongresu će biti predstavljene i 33 usmene prezentacije naučnih radova, klinički prikazi slučajeva koji obuhvataju najzanimljivije slučajeve iz dijabetologije, endokrinologije i srodnih disciplina, a biće predstavljene i  43 posterske prezentacije.

U okviru naučnog programa Kongresa biti obuhvaćene najaktuelnije teme iz dijabetologije i endokrinologije, kao i  drugih  srodnih  disciplina. Teme Kongresa veoma su zanimljive i aktuelne i obuhvataju: dijagnostiku i terapiju dijabetesa tipa 1; dijagnostiku i terapiju dijabetesa tipa 2; dijabetes, komplikacije i komorbiditeti; bolesti hipofize i nadbubrežnih žlijezda; oboljenja štitne i paraštitne žlijezde; endokrine bolesti tokom trudnoće; reproduktivnu  endokrinologiju  i osteoporozu.

Udruženje endokrinologa i dijabetologa Republike Srpske je jedno od najaktivnijih profesionalnih medicinskih udruženja u Republici Srpskoj i ove godine slavi desetogodišnjicu postojanja. Tokom ovog perioda, Udruženje je dalo značajan doprinos u ostvarivanju kontinuirane medicinske edukacije i stručnog usavršavanja, kako endokrinologa i dijabetologa, internista i pedijatara, tako i doktora porodične medicine i medicinskih sestara/tehničara, putem organizacije velikog broja simpozijuma, stručnih predavanja i radionica.

Takođe, veliko je zadovoljstvo da u radu Kongresa pored afirmisanih endokrinologa i dijabetologa, učestvuju i mladi endokrinolozi iz Republike Srpske, što ukazuje na stabilnu perspektivu ne samo ovog Kongresa nego i endokrinologije i dijabetologije u Republici Srpskoj.

 

  Udruženje endokrinologa i dijabetologa Republike Srpske

                                                     

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top