Dijana mar 23, 2017 - 350 Views

Vojni orkestri iz Ujedinjenog Kraljevstva i BiH sviraju za Tuzlake, Mostarce i Banjalučan Featured

Sarajevo, 22. mart 2017.Vojni orkestar Oružanih snaga BiH i vojni orkestar Kraljevske pukovnije zračnih snaga (The Band of The Royal Air Force Regiment) iz Ujedinjenog kraljevstva spremaju seriju fantastičnih koncerata.

Želite li čuti kako u izvedbi vojnog orkestra zvuče najslušaniji pop hitovi današnjice, onda ne smijete propustiti ovu muzičku poslasticu.


Udruženim snagama i uz poseban program ova dva vojna orkestra počastit će građane Tuzle, Mostara i Banjaluke. Ulaz za sve zainteresovane posjetioce je slobodan.

Prvi koncert će se održati u petak, 24. marta sa početkom u 19:00 sati u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Publika će imati priliku uživati u različitim stilovima muzike od vojnih marševa, tradicionalne klasične muzike obje zemlje, do filmske muzike kao i najvećih pop hitova.

Tako će pod dirigentskom palicom pukovnika Tomislava Sušca (OS BiH) i poručnika Toma Rodda (UK) vojni orkestri izvesti Oscarom nagrađenu kompoziciju "Can You Feel the Love Tonight" iz filma „The Lion King“, kao i kompoziciju Zlatnim globusom nagrađene mini- serije „Band of Brothers“. Pored filmske muzike orkestri će izvesti i hitove dvojice najvećih tekstopisaca, producenata i izvođača današnjice: Justina Timberlake-a i Pharrella Williamsa.

Sve ovo su dovoljni razlozi da ne propustite ove događaje. Nakon Tuzle koncerti će se održati u Banjaluci 25. marta u KC Banski dvor u 19:00 sati, a dan poslije i u Mostaru, 26. marta u Mepas Mallu, također sa početkom u 19:00 sati.

Koncerte organizuju Ministarstvo odbrane BiH, Oružane snage BiH i Ured vojnog atašea Britanske ambasade u BiH kao rezultat višegodišnje uspješne bilateralne vojne saradnje. Ovom saradnjom do sada su organizovani mnogobrojni nastupi, studijske posjete, obuke u muziciranju i marširanju, zajedničko snimanje, te šira saradnja i sa drugim vojnim orkestrima u regiji.

Ulaz slobodan.

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top