Marketing feb 25, 2021 - 46 Views

Roditelji, ovu hranu NIPOŠTO nemojte davati deci Featured

Bebama nije potrebno puno kalorija, ali im zato treba puno hranjivih i zdravih sastojaka. Ipak, neka hrana koja se obično nudi bebama je potpuno nezdrava hrana jer je puna kalorija, šećera ili soli, a siromašna je hranjivim sastojcima.Zbog toga je važno znati koja je hrana najbolja za bebe, a koju treba izbegavati, uključujući nezgodnu hranu i potencijalne opasnosti od gušenja.

Donosimo vam listu najgore hrane za bebe.Tvrda, lepljiva, krupna i okrugla hrana nije sigurna za malu decu jer se lako mogu ugušiti. Stoga, izbegavajte da bebi dajete velike komade mesa il isira, kokice, krupno sirovo povrće i celovite orašaste plodove i semenke.

Gazirana pića

Prema istraživanju iz 2008. o prehrambenim navikama beba i mališana, roditelji svakodnevno daju bebama bezalkoholna pića.

Gazirana pica ne sadrže apsolutno nikakve hranjive sastojke, a pijenje takvih pića, znači da bebe jedu i piju manje hranjive hrane koja je njihovom telu zaista potrebna.

Takođe, ova vrsta pića sadrži mnogo šećera, što može uzrokovati karijes i druge zdravstvene probleme.

Prženi krompirići

Još jedno veliko istraživanje iz 2008. sprovedeno u Americi, pokazalo je da oko 14 posto 9-mesečne dece jede pomfrit barem jednom nedeljno.

Ta brojka se povećava do više od 40 posto do 12. meseca života, što čini pomfrit odnosno pržene krompire među glavnim povrćem koje konzumiraju mališani.

Nezdrava hrana je puna masti, šećera, soli i kalorije, te izbegavajte da hranite mališane sa ovom vrstom hrane.Svakako, ovakvi napitci sadrže voće, ali to ne znači da su zdravi. Vlakna u svežem voću uglavnom se gube u procesu proizvodnje, a ostaje puno šećera.

Sok takođe može kod nekih beba da izazove dijareju.

Korišćenje soka za zaslađivanje hrane bebe također nije dobra ideja: šećeri u soku mogu ubrzati probavu hrane, ometajući sposobnost tela da apsorbuje hranjive sastojke.  (stetoskop)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top