Super User nov 26, 2016 - 770 Views

Ako baš moramo: Kako da pobijedimo u svakoj svađi? Featured

Svađa je jedna od onih kategorija za koju vrijedi uzrečica: “Nije važno pobijediti, važno je učestvovati” – ali ponekad je ipak dobro pobijediti. Sljedeći put kada krenete da se svađate s partnerom, poštujte ova pravila i sigurno ćete iz nje izaći kao pobjednica.

Pustite ga da priča Što više priča, to su veće šanse da ćete uspjeti da ga uhvatite u greškama koje onda možete okrenuti u svoju korist.

Kontrolišite glas Čim počnete da vičete, to je jasan znak da ste izgubili kontrolu. Onaj koji prvi podigne glas, gubi, zato samo duboko dišite i pokušajte ostati smireni.

Šutnja je zlato Čak i ako ste u krivu, ako dovoljno dugo šutite, lako je moguće da će on popustiti i prihvatiti poraz jer će ga tišina ubijati.

Ne psuj Psovanje je znak slabosti, pogotovo kad je u pitanju svađa, a slabići pobjeđuju samo u filmovima.

Gledaj ga u oči Ljudi koji su u krivu rijetko kad mogu osobu s kojom se svađaju pogledati u oči. Ako se oduprete porivu da skrenete pogled, veće su šanse da ćete pobijediti.

Budite ljubazni Znamo da je potpuno neprirodno, ali cilj je zbuniti protivnika, a ovo je dobar trik baš za to.

 

Imajte na umu da u svađi nema pobjednika Čak i ako pobijedite, oboje ćete iz svađe izaći povrijeđeni. Sretni parovi znaju da je manje važno ko je pobijedio, a puno važnije izgladiti problem. Nemojte se toliko truditi da izađete iz svađe kao individualni pobjednici – trudite se da vam svađa vezu učini još čvršćom.

ljepotaizdravlje.ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top