Super User nov 29, 2016 - 765 Views

Kraj ljubavi: Kako da ga prebolite za deset dana? Featured

Vrijeme liječi sve, to znate i sami, ali kako da pregrmite ove najteže, prve dane nakon raskida? Pratite naš kalendar i uz pomoć ovih savjeta zakoračite u novi, seksi, uzbudljiv život.

Prvi dan
Promijenite pozadinu na mobilnom telefonu
Ako spadate među one djevojke koje imaju fotografiju svog dečka na mobilnom telefonu, ta se praksa ukida. Danas. A ako ste imali samo običnu pozadinu, vrijeme je da to promijenite i da izaberete neku inspirativnu fotografiju koja će vas pratiti na ovom desetodnevnom putovanju. Nemojte mnogo razmišljati, samo krenite u pravcu koji vas privlači. Slika biljke koja će vas podsjetiti da dišete ili životinje koja je za vas simbol moći… svaki put kad pogledate u telefon, ona će vas podsjetiti da ćete se izvući iz ovog lošeg raspoloženja.

Drugi dan
Kažite svim prijateljima
Odmah javite najboljim prijateljicama, zatim promijenite status na Facebooku i, konačno, pošaljite i ostalim frendovima mail da ste raskinuli. Ovaj je potez, iako zaboli kao kad povučete flaster s kože, veoma važan. Kad to kažete ljudima, onda djeluje konačno i realno. Suočite se s raskidom. I još nešto – iznenadićete se koliko ćete utješnih poruka dobiti od ljudi kojima je stalo do vas. (Za razliku od vašeg bivšeg, zar ne?)

Treći dan
Sastavite svoj leksikon prekida
Sačuvajte sve poruke koje primate od prijatelja – od onih u kojima vam priznaju kako su uvijek smatrali da je vaš bivši kreten do onih koji vas podsjećaju da ste sjajna osoba i da podržavaju vaš novi, singl status. Od tih poruka sastavite kolaž i jedan primjerak nosite u torbi, drugi zalijepite na ogledalo u kupatilu, treći stavite na noćni ormarić. Kad god poželite nazvati bivšeg, bacite pogled na taj leksikon. Prava kombinacija riječi spriječiće vas da napravite grešku!

Četvrti dan
Izađite na piće s prijateljicama
Naime, prijateljice će već svojom prisutnošću napraviti energetski štit oko vas. Ne prihvatajte flert s muškarcima, ne reagujte na dobacivanja. Veče bi trebalo da bude posvećena vama. Na kraju, neka vas dvije prijateljice doprate do kuće i toplo zagrle za laku noć. Biće to idealan uvod za odlazak na spavanje s osmijehom na licu.

Peti dan
Kupite kartu
Razmislite dobro o svima onima koje ste zapostavljali dok ste bili u vezi – je li to baka ili možda prijateljica iz djetinjstva koja živi u obližnjem gradu? Spakujte se i za vikend uputite kod nekog koga stvarno volite.

Šesti dan
Nabavite svježe namirnice
Sad možete probrati ono što zaista volite. Ako je on insistirao na prženom i slanom kikirikiju, vrijeme je da kupite kikiriki u ljusci koji vi više volite. I nemojte da vam onaj komad šunke koji je on kupio stoji u hladnjaku. Potrošite ga što prije, makar ga podijelili s mačkom.

Sedmi dan
Spakirajte njegovo smeće
Nabavite jednu kutiju. (Ako je veza bila kraća, možda će poslužiti i kutija od cipela.) I spakirajte u nju sve što vas podsjeća na njega – ulaznice za kino od “one” subote, stari šal koji je zaboravio kod vas… Da, da, i onu haljinu s rođendanskog tuluma. Ne bojte se, ne morate baciti kutiju. Samo je dobro zalijepite selotejpom i stavite na najmračniju policu. Trebate biti okruženi isključivo onim stvarima koje vas podsjećaju na vas jer vi ste centar svog svijeta, zapamtite to.

Osmi dan
Kupite novu majicu
Neka bude šarena, luckasta, s nekom smiješnom porukom. Dakle, bivši vas nije ni ljubio ni grlio u toj majici, ništa na njoj ne podsjeća na njega, u njoj ste potpuno NOVI vi. Ako vam se sviđa ta ideja, možete i spavati u njoj. Vi znate zašto.

Deveti dan
Ponovno pročitajte knjigu koju ste nekad voljeli
Prošetajte do neke biblioteke ili knjižare i pronađite stari primjerak. Pročitajte opet onu krimi priču ili dječju knjigu u kojoj ste nekad uživali. I prisjetite se – koliko ste toga proživjeli i naučili otkako ste je posljednji put čitali?

Deseti dan
Promijenite perspektivu
Pronađite izložbu, knjigu ili film u kojima su žene i ženski doživljaj svijeta centralne teme. A možda i izložbu, i knjigu i film? Na internetu pronađite fotografije na kojima se žene prikazuju izvan tradicionalnih uloga i isprintajte one koje vam se najviše svide pa napravite izložbu u svojoj spavaćoj sobi. Sve se može preokrenuti, pa čak i ono u što ste do juče vjerovali i to nije nužno i smak svijeta.

ljepotaizdravlje.ba

Tagged under

Related items

Kraj ljubavi: Kako da ga prebolite za deset dana?
Tri savjeta protiv hrkanja nov 29, 2016 - 765 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top