Marketing dec 08, 2019 - 433 Views

DOBOJ: "Vištove" vakuumske prese sa membranom postaće standard na željeznicima svijeta

Fabrika za proizvodnju vakuumske prese sa membranom "Višt" iz Rudanke kod Doboja privodi kraju testiranje opreme za proizvodnju automatskih vrata i stepenica, takozvanih ulaznih sistema koju razvijaju za potrebe češke kompanije "IFE" iz Brna i koja pravi uštedu u potrošnji energije.

"Naši testovi su prošli dobro. Testovi traju već drugu godinu i ništa se ne radi na brzinu. Ako se oprema koju mi testiramo usvoji, postaće standard na željeznicima svijeta", izjavio je novinarima direktor "Višta" Zvjezdan Višt.

On je rekao da ti ulazni sistemi imaju primjenu, između ostalog, na brzim vozovima, metroima i tramvajuma.

"Radimo na zajedničkom projektu koji se sastoji da pokušavamo naći primjenu naše tehnologije kojom mi vladamo za njihove potrebe ulaznih sistema", rekao je direktor "Višta" Zvjezdan Višt.

On je pojasnio da je "Višt" našao rješenje koje pravi uštedu u potrošnji energije i poboljšava kvalitet izrade ulaznih sistema.

Višt je naveo da je saradnja sa češkom kompanijom "IFE", koja je dio austrijske grupacije "Knor bremze", započela nakon što su se sa odgovarajućem rješenjem javili na njihov javni poziv.

Predstavnik "IFE" Dejvid Šaha tokom nedavne posjete komapniji "Višt" pojasnio je da su u dosadašnjem postupku sistema vakuumskog lijepljenja koristili hidraulične prese i da je riječ o skupom rješenju s obzirom na velike troškove izrade kalupa za te prese.

On je dodao da očekuje da će primjenom rješenja komanije "Višt" ostvariti velike uštede u potrošnji energije, ali i ukupnom procesu proizvodnje.

Šaha je naveo da "IFE" svojim proizvodima snabdijeva tržište Evrope, Sjeverne Amerike, Australije i Kine.

Vakuum prese kompanije "Višt" do sada su se koristile u drvnoj, auto i avio industriji, na tržištima zemalja EU, ali i u Rusiji, Singapuru, Tajvanu, SAD, Kanadi, Peruu, Kini, Južnoj Africi i Indiji.

Dobojski.info

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top