Dijana dec 24, 2016 - 735 Views

Parovi koji kuhaju zajedno i ostaju zajedno Featured

Parovi koji kuhaju zajedno i ostaju zajedno
Foto: Ilustracija
U istraživanju je učestvovalo blizu 1.000 osoba starijih od osamnaest godina, a više od polovine anketiranih osoba dalo je potvrdne odgovore na pitanje o tome kako kuhanje utječe na njihovu vezu.

Skoro svi ispitanici, njh 98 posto, misle da je komunikacija bitna komponenta svakog braka, a da je zajedničko kuhanje odličan način za poticanje komunikacije.

Čak 87 posto ispitanika reklo je da vjeruje da je kuhanje jedna od najboljih aktivnosti kojima parovi mogu učvrstiti svoj odnos.

Ljudi u različitim stadijima veze davali su iste odgovore na ovo pitanje. Osamdeset osam posto ispitanih je u ozbiljnoj vezi, 94 posto ispitanih je zaručeno, 89 posto ih je u braku, a 84 posto nikada nisu bili u braku, ali tvrde da kuhanje zajedno poboljšava komunikaciju.

 


Čak 56 posto muškaraca i žena reklo je da im je kuhanje terapija, 30 posto je reklo da je obrok koji su zajedno skuhali bolji od seksa, a četvrtina je priznala kako umijećem u kuhinji nastoje zavesti svojeg partnera.

Također, parovi misle da kuhanjem za partnera pokazujete ljubav prema njemu.

Ipak, ako niste dobar kuhar ne brinite se, jer to ne znači da je vaša veza osuđena na propast. Stručnjaci objašnjavaju da je komunikacija između partnera ključ zajedničkog kuhanja. Prema tome, zagrlite svog partnera i razgovarajte s njim u kuhinji kad god možete.

Istraživanje je sponzorisala kompanija Calphalon, a proveli istraživači firme Light Speed GMI.

klix.ba
Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top