Dijana dec 25, 2016 - 748 Views

Oprostiti i krenuti dalje – e to bi vas moglo koštati veze ili braka Featured

Čini se kako ova naizgled pozitivna navika zapravo radi više štete nego koristi, a to je sada i naučno dokazano.
Kada postoji ozbiljna prepreka na vašem ljubavnom putu, uobičajeno je misliti ako što prije oprostite i krenete dalje, tim bolje.

Ali, čini se kako ova naizgled pozitivna navika zapravo radi više štete nego koristi, a to je sada i naučno dokazano. Drugim riječima, prerano opraštanje prošlih prestupa i grešaka, može imati štetne učinke na vaš odnos, posebno u slučaju ako osoba koja oprašta nije bila spremna to učiniti tako brzo, no na kraju je ipak to učinila, jer je željela da sačuva svoj ljubavni odnos.
 
Čak i ako niko ne spominje prošlost, za partnera koji je povrijeđen, vjerovatnije je kako će pretjerano reagovati na nešto nevezano i bezazleno, ostavljajući drugog partnera zbunjenim i frustriranim. Tako se u praksi, ponašanje za koje smo pretpostavljali da je najzdravije za naš odnos, zapravo pokazalo kao prilično destruktivno, ako se problem istinski ne riješi s obje strane.
 
Rješavanjem problema i iskrenom komunikacijom o njegovim posljedicama, manje je vjerovatno da će se on pojaviti u budućnosti pa ubuduće budite pametniji.

ljepotaizdravlje.ba
Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top