Dijana jan 18, 2017 - 695 Views

Nezreli muškarci i snažne žene – kombinacija koja skoro nikad ne uspijeva Featured

Uvriježen stav da je muškarac taj koji treba da dominira u vezi i da ima kontrolu “osakatio” je muško-ženske odnose na mnogo različitih načina… No, ovaj stari stereotip najviše ide na štetu ostvarenih, jakih i snažnih žena koje su često ostavljene i napuštene, samo zato što su često toliko fantastične da im malo koji muškarac može parirati! Potreba za dominacijom najčešće dolazi do izražaja u odnosima kada se nesiguran i nezreo muškarac nađe u društvu snažne žene. Ovakav spoj se uglavnom završava tako što pripadnike jačeg pola more nesigurnost i nemogućnost da se nose sa energijom i veličinom dame pored koje su. Zato odlaze od nje, jer lakše je otići, negoli poraditi na sebi…

Dakle, nezreli muškarci često se “plaše” snažnih žena, a ovo je pet razloga zašto je to, nažalost, tako.

Snažna žena se ne ustručava da mu prebaci sve šta radi pogrešno 

Snažne žene muškarcu daju do znanja da one nisu s njim samo zbog njegovog ega. Ona vjeruje u to da on mora da bude odgovoran, svjestan svojih kikseva, “grdi” ga kada pravi greške i ne slaže se sa njim kada on tvrdi da je u pravu za sve. Snažne žene su pametne, sposobne, imaju svoje ja, a sve je to u protivrječnosti sa nezrelošću.

On osjeća pritisak zbog toga što se od njega očekuje uspjeh

Snažne žene podržavaju svoje partnere, ali ih motivišu i podstiču da budu još bolji nego što jesu. Ipak, nezreli muškarci se boje ovakvog stava – oni nisu sigurni da će moći da odgovore na njena očekivanja i ambicije. Pritom, loše podnose svaku kritiku, makar ona bila i konstruktivna!

On se boji obaveze i vezivanja

Nezreli muškarci nemaju pojma šta žele od života, dok snažne žene imaju tačnu predstavu šta traže od “sudbine”. Snažna žena se ne boji obavezivanja i kada hoće da bude s muškarcem, to je zato što to želi i on joj je potreban. S druge strane, nezrelim muškarcima obavezivanje je zastrašujuće.

Ona uvijek kaže ono što misli 

Snažnim ženama nije problem da se otvoreno suoče sa partnerom. Ako je uradio nešto što ju je povrijedilo, ona će to glasno reći. To odbija nezrele muškarce, jer nisu navikli da imaju posla sa direktnim i otvorenim ženama.

Snažnu ženu je teško impresionirati

Nezreli muškarci obično nisu oni koji ulažu sve od sebe u odnos, niti se stoprocentno trude u vezi koju njeguju. Tu dolazi do problema, jer snažne žene žele i očekuju jednako snažnog partnera, spremnog da daje sebe, koliko i one to rade.  Ona živi strasno svaki dan i potreban joj je partner koji će pokazati vlastitu strast u odnosu kako bi znala da je pronašla partnera kojeg vrijedi imati.

ljepotaizdravlje.ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top