Dijana jan 17, 2017 - 592 Views

“Mikroprevare” koje takođe znače – nevjerstvo! Featured

Kao da nam nisu dovoljne one obične prevare, sve se češće spominje i pojam “mikroprevara”. Ona nije dovoljno velika da bi se smatrala pravom, ali stručnjaci za veze upozoravaju da upravo one mogu dovesti do raskida.

Traženje savjeta samo da bismo pričali s nekim tko nam je zgodan

Zanima te nešto što vrlo lako možeš pronaći na Google-u, ali nekako ti je draže jednostavno poslati poruku frajeru koji se bavi tim područjem, a još je i zgodan? Čestitamo, u području si mirkoprevare. To rade i žene i muškarci, a iako se zapravo ništa nije dogodilo, jednim pitanjem možeš jasno odgonetnuti da li je sve baš tako nevino: Hoćeš li to ispričati svojoj boljoj polovini ili ti je draže da ne zna za razgovor koji se dogodio?

Simpatije na društvenim mrežama

I to je sasvim normalno, svako od nas je lagano zatreskan u nekog s kim komuniciramo na društvenim mrežama. Srećom, takve se stvari rijeko ostvaruju izvan virtuelnog života, ali svejedno ulaze u domen mikroprevare.

Interne fore koje niko drugi ne razumije
Ako imaš osobu s kojom možeš da razgovaraš u šiframa koje ne razumije baš niko osim vas dvoje, definitivno stojiš na granici. Normalni prijatelji često nemaju problem s dijeljenjem internih fora, a ako su vaše isključivo za vas dvoje… niste baš obični prijatelji.

Dopisivanje koje prelazi granicu

Svatko granice definiša drugačije, ali kad govorimo u kontekstu mikroprevare, mislimo na svaku razmjenu poruka koju nikako ne želiš prijaviti svojoj boljoj polovini.

ljepotaizdravlje.ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top