Dijana feb 20, 2017 - 794 Views

Raskid i javno objavljivanje – sve dobre i loše strane Featured

Bezbroj puta smo čuli „na greškama se uči“, ali nije svejedno da li učimo na tuđim ili svojim. Danas ćemo se pozabaviti samo sa dvije od beskrajnog niza grešaka, koje pravimo kada raskinemo, a kao ilustraciju pomenućemo kako su se neke od poznatih ličnosti izvukle iz takvih situacija.

Nemojte pisati o povrijeđenim osjećanjima

Nedugo poslije raskida sa kompozitorom Frederikom Šopenom, književnica iz XIX vijeka Žorž Sand, napisala je knjigu u kojoj je iznijela sav prljav veš iz te veze, a svog bivšeg je opisala kao bolesnog i iracionalnog gubitnika. Time je u nasljeđe ostavila sve detalje o svojoj emotivnoj zavisnosti i psihološkom zlostavljanju, zbog čega se zamjerila njihovim zajedničkim prijateljima.
Mnogo svježiji primjer je Rob Kardašijan, koji se preko Twittera obrušio na bivšu djevojku, pjevačicu Ritu Oro. Svi takvi primjeri ukazuju samo na jednu stvar – javno ispoljavanje negativnih emocija je opasno, naročito danas kada je potreban samo jedan klik da bi cijeli svijet saznao za njih. Bilježite sve što želite, jer to može biti dobar ventil za negativna osjećanja, ali nemojte to ni slučajno stavljati na društvene mreže. Jednostavno, nije fer.

Ne očajavajte, već radite

Kada je novinarka Marta Gelhorn konačno napustila svog supruga Ernesta Hemingveja, čemu je prethodio dug period odvojenog života, postala je jedan od najboljih ratnih izvještača dvadestog vijeka.

Poznata britanska glumica Ema Tompson kanalisala je svoje očajanje zbog razvoda od Keneta Brane u sjajan scenario za film “Razum i osjećajnost”. Tim povodom je rekla: “Jedino što sam mogla da radim bilo je da pišem. Odvukla bih se iz spavaće sobe do kompjutera, a onda bih satima sjedila i pisala. Samo sam se tada osjećala bolje. Taj film me je spasio”.
Ema je dobila Oskara za scenario i udala se za glumca, koji je tumačio jednu od uloga.

ljepotaizdravlje.ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top