Aleksandra feb 26, 2021 - 59 Views

Postala je u nekoliko dana najgledanija, no naljutila je gledatelje iz jedne zemlje: "To ne prihvaćam i nikad neću!" Featured

Postala je u nekoliko dana najgledanija, no naljutila je gledatelje iz jedne zemlje: "To ne prihvaćam i nikad neću!"

Serija "Ne vjeruj svojim očima" razbjesnila je gledatelje iz Škotske koji tvrde da njihov narod prikazuje jadnim, loše naravi i škrtim.  

 

Ne sviđa im se scenarij psihološkog trilera, koji se temelji na istoimenoj knjizi Sarah Pinborough, jer smatraju da je antiškotski i ističu da su neke rečenice rastističke. Smeta im i što nijedan od dva glavna glumca ne potječu iz njihove zemlje, a naglasak Toma Batemana rođenog u engleskom Oxfordu, koji je utjelovio psihijatra Davida, su proglasili zastrašujućim.

"Je li još netko primijetio antiškotski scenarij? Očito su svi Škoti ili jadni ili zli. Ne prihvaćam to i nikad neću", komentirao je Eddi Reader iz benda Fairground Attraction na Twitteru. 

Za The Mirror je o svemu progovorio i Stewart Hosie, član Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva i pripadnik Škotske nacionalne stranke. "Ovi ludi, neukusni i zastarjeli stereotipi trebali bi pripadati prošlosti", istaknuo je. 

Serija "Ne vjeruj svojim očima" ima šest epizoda, a radnja se vrti oko toksičnog braka psihijatra Davida, kojeg tumači Bateman, s Adele koju je utjelovila Eve Hewson. U njihov odnos se upliće Davidova tajnica Louise koju je odigrala Simona Brown. Dio serije je i škotska glumica Georgie Glen, koja govori s engleskim naglaskom, i u jednoj sceni komentirala kako je David jadan. 

"To govore o Škotima, zar ne?", pita Georgie kolegicu Louise. 

"Škrti, zar ne?", pita ju Louise. 

Inače, serija je izašla na Netflixu 17. veljače i u nekoliko dana je postala najgledanija. Brojni gledatelji se pitaju hoće li biti druge sezone nakon dramatičnog kraja šeste epizode 1. sezone. 

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top