Aleksandra mar 29, 2021 - 283 Views

Ova frizura je ULTIMATIVNI HIT SEZONE, žene je obožavaju, a rešava vas svih muka: Kosa vam je savršeno stilizovana čim ustanete iz kreveta, a deluje tako šik! Featured

Jedna od najmodernijih frizura ove sezone pomalo je neočekivana, ali neverovatno šik i praktična, s obzirom da garantuje da će vaša kosa uvek biti sjajno stilizovana, a bez imalo truda.

Reč je o njegovom veličanstvu - minivalu, odnosno trajnim loknama. Ova frizura je 80-ih i 90-ih godina bila ekstremno popularna, a čini se da tada nije bilo žene koja je nije isprobala. Vremenom je ova tehnika zastarela, pre svega jer je štetila kosi, a i neki novi trendovi i metode uvijanja kose stupile su na scenu.

Selena je među prvima isprobala ovu frizuru
SELENA JE MEĐU PRVIMA ISPROBALA OVU FRIZURUFOTO: PROFIMEDIA

No, prošle godine slavne dame polako, ali sigurno počele su ponovo da daju značaj minivalu, a prve su ga isprobale pevačice Dženifer Lopez i Selena Gomez. Naravno, i ovaj trend, poput većine retro frizura, prilagođen je duhu vremena, pa se minival najčešće pravi u kombinaciji sa takozvanom šegi frizurom, odnosno svetski hair stručnjaci savetuju da se ošišate slojevito.

Poznati svetski frizuri dodaju i da je ovo sjajna frizura jer se jednostavno održava i pristaje ženama sa različitom dužinom i teksturom godine, a odličan je izbor kako za mlade, urbane devojke, tako i za dame u zrelijim godinama.

Slavne lepotice obožavaju ovu frizuru
SLAVNE LEPOTICE OBOŽAVAJU OVU FRIZURUFOTO: PROFIMEDIA

A mi smo pitali i jednog od popularnijih beogradskih frizera Srđana Kuljanina da li žene traže minival, ko je idealan kandidat za isti i da li danas ovaj tretman oštećuje kosu?

“Mini val i sve vrste frizura poput minavala su uvek u trendu i modi, posebno u susret lepšem vremenu i toplijim danima. Pre svega jer je lagano za održavanje, a potom jer je i atraktivno i 'ludo'. Što su dani sunčaniji, to je vreme lepršavosti u kosi zastupljenije. Ipak, potražnja za minivalom nije prevelika, jer su kose devojaka i žena ovde često isuviše blajhane, pa ga moraju izbegavati”, objašnjava naš sagovornik.

"Nažalost, minival oštećuje kosu u izvesnoj meri jer se koriste kiseline. Međutim, kako godine idu, tako se i kvalitet preparata poboljšava, pa se samim tim i kosa manje oštećuje. Nekada je kosa nakon minivala bila veoma oštećena, ali imajte na umu da tada nisu postojali tretmani za revitalizaciju i negu kakvi danas postoje”, dodaje Kuljanin.

Glumica Blejk Lajvli je takođe isprobala minival
GLUMICA BLEJK LAJVLI JE TAKOĐE ISPROBALA MINIVALFOTO: PROFIMEDIA

Ipak, ovaj frizer kaže i da minival ipak predstavlja pravo olakšanje za neke žene.

"Prednosti su brojne jer je ova frizura jednostavna za održavanje i stilizovanje, posebno uz neke dodatne preparate poput pena, krema…U letnjem period nema potrebe sušiti je fenom. Pošto ima volume i cela je u loknama, lakše se suši i već posle 15 minuta na suncu bude suva. Minival najbolje pristaje ženama sa kraćom ili kosom srednje dužine, jer tada dobija najlepšo oblik. Kada žene duge kose stave minival može se desiti da izgube volume u temenu od težine i dužine. Kod minivala je najvažnije da se prilagodi kosi i ličnosti mušterije", priča nam Srđan Kuljanin.

Dakle, ako želite šik frizuru, koja uvek deluje pomalo neobuzdano, ali i seksi, a da pritom ne provodite svako jutro 15 minuta pred ogledalom, minival je sjajno rešenje za vas. Takođe, rešiće mnogo muka žene koje imaju nedefenisane kovrdže koje nisu jednake na celoj površini kose.

izvor:Žena.rs 

Tagged under

Related items

Ova frizura je ULTIMATIVNI HIT SEZONE, žene je obožavaju, a rešava vas svih muka: Kosa vam je savršeno stilizovana čim ustanete iz kreveta, a deluje tako šik!
Kako sačuvati duže boju na kosi mar 29, 2021 - 283 Views
Ova frizura je ULTIMATIVNI HIT SEZONE, žene je obožavaju, a rešava vas svih muka: Kosa vam je savršeno stilizovana čim ustanete iz kreveta, a deluje tako šik!
ASPIRIN ČINI ČUDA ZA KOSU mar 29, 2021 - 283 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top