Marketing feb 06, 2021 - 335 Views

Orašasti plodovi za imunitet Featured

Bademi među orašastim plodovima sadrže najmanje kalorija i dobar su izvor vitamina E, koji je jedan od najsnažnijih antioksidansa. Pomaže u borbi protiv upala, karcinoma pluća i opadanja kognitivnih sposobnosti.Brazilski orah odličan je izvor selena, minerala koji deluje protivupalno i štiti srce. Preporučuje se muškarcima jer sadrži selen, koji štiti od raka prostate.

Lešnik je odličan izvor magnezijuma i fosfora, koji deluju na opuštanje mišića i gradnju kostiju.Brazilski orah odličan je izvor selena, minerala koji deluje protivupalno i štiti srce. Preporučuje se muškarcima jer sadrži selen, koji štiti od raka prostate.

Orasi sadrže najviše alfa-linolenske kiseline, koja je oblik omega 3 nezasićenih masnih kiselina, pa su odlični za očuvanje zdravlja srca i pravilan rad mozga.

Brazilski orah odličan je izvor selena, minerala koji deluje protivupalno i štiti srce. Preporučuje se muškarcima jer sadrži selen, koji štiti od raka prostate.

Recept za imunitet:

- 100 g suvog grožđa
- 150 g oraha u jezgru
- 100 g badema
- kora od dva limuna
- 100 g suvih kajsija
- 100 g suvih šljiva
- 250-300 g medaPriprema:

Sameljite u mašini za mlevenje mesa ili nekoj seckalici: suvo grožđe, orahe, bademe, pinjole i limunovu koru. U smesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samleli. Promešajte. Dodajte suve šljive i suve kajsije. Promešajte. Na kraju dodajte med i opet promešajte. Ostavite da odstoji na tamnom mestu 1-2 dana. Uzimajte 1-2 kašike tri puta dnevno.   (hrana i piće)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top