Dijana apr 25, 2017 - 706 Views

Kolekcija Emira Medića na 38.NIVEA BH Featured

Na predstojećem 38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo ponovo će se predstaviti Emir Medić, dizajner i kostimograf rođen u Doboju, koji već nekoliko godina gradi karijeru uspješnog dizajnera i kostimografa u Njemačkoj, s praksom odrađenom u Parizu, u studiju poznatog i otkačenog dizajnerskog imena, Bernharda Willhelma.

Sebe opisuje kao iskrenu, vrijednu, brzu i duhovitu osobu, koja inspiraciju za svoje kolekcije nalazi u prirodi, tijekom putovanja i uvijek inspirativnim street style fotografijama. 


Za svoju kolekciju kaže “Vrijeme je jedan skup prošlosti i sadašnjosti koje se nedaju ograničiti. Jedna distanca između  memorije kojom upravljamo i memorije  koju nesvijesno doživljavamo. Distanca  koja biva sve veća.

Prošlost i budućnost postoje samo kao duhovna apstrakcija, a sama sadašnjost nije mjerilo za vrijeme. Zar ne bi bilo fascinirajuće da stvari doživljavamo onakve kakve jesu, a ne onako kako nam naš mozak prikazuje.

U dijalogu sa slikama Carolin Hauff, postoji jedan impuls beskonačnosti u vremenu i doživljaju, koji nas čupa iz stvarnosti. Jedna izuzetna prilika je, sliku prenjeti na platno.

Kolekcija “Infinite AW17/18” eksperimentira ovo na više načina, i sastoji se iz veze između inspiracije, materijala i forme, kao i osjećaja koje se javlja pri nošenju istoga”.

Inače, ovaj modni spektakl održat će se od 27.-29.04 2017. godine u hotelu “Holiday” sa početkom u 20h.

Tagged under

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top