Aleksandra apr 14, 2021 - 73 Views

Oni grebu, bore se kao da im život od toga zavisi, vi ste mokri, a kuća je u haosu... Koliko često treba da kupamo ljubimce? Featured

Jasno je da možete imati sreće u kom slučaju vaš ljubimac voli i vodu i kupanjac, ali možete biti među onim baksuzima koji nikako ne mogu da srede svoju životinjicu. U tom slučaju, ali, zapravo i u bilo kom drugom, najbolje je kucu ili macu odesti u Salon za negu ljubimaca jer tamo mogu dobiti celukpan tretman kupanje, šišanje, čišćenje ušiju, sređivanje noktiju... Ili se pomučite sami dok ne zavole!

Dugodlaki i kovrdžavi psi se peru češće u odnosu na kratkodlake. Trebalo bi da ih kupate jednom mesečno, ili jednom u dva meseca. Kada je reč o kratkodlakim psima, njih je dovoljno kupati dva, tri puta godišnje, ali ni to nije pravilo. Mace su po prirodi čiste, one se stalno pomalo kupaju, pa njih možete dovesti u salon recimo dva puta godišnje, ako nema nekog vanrednog razloga.

To je uglavnom individualno i zavisi od životinje, njenog mirisa, koliko brzo raste dlaka, koliko se prlja i naravno, da li živi u stanu. Jer psa ili macu koji su napolju svakako nećete kupati često, ali ljubimca koji živi sa vama unutra, hoćete.

Oni što nikao ne smete činiti jeste da svoje životinje kupate ljudskim sredstvima, sapunima i šamponima, čak i ako su namenjeni bebama, jer psi imaju niži PH faktor od ljudi, pa im time možete ozbiljno nauditi i izazavati brojne probleme. Pse i mačke treba kupati isključivo njima namenjenim preparatima. Što se tiče šišanja, postoje pravila o tome kojim se rasama skraćuje dlaka a kojima ne, pa se tako šišanju neće podvrći mopsovi, labradori, pomeranci, psi polarne dlake ili kratkodlaki psi koji imaju podlaku.

Ako ne uspevate da ih okupate kako dolikuje, možete probati sa  jabukovi sirćetom
AKO NE USPEVATE DA IH OKUPATE KAKO DOLIKUJE, MOŽETE PROBATI SA JABUKOVI SIRĆETOMFOTO: PROFIMEDIA
 

Kod pasa koji imaju nabore može doći do urastanja dlaka, a kod pasa sa podlakom se čisti sama podlaka i to specijalnim češljićima. U pitanju je takozvano furminiranje koje je pravo rešenje za linjanje što je problem koji najčešće imaju vlasnici životinja. Na tri nedelje se radi tretman, odstrani se sav višak podlake koji bi spontano ispadao i linajnje je svedeno na minimum. To svakako treba raditi bar dva puta godišnje, na proleće i jesen kada jse menja dlaka, a inače može jednom mesečno. Pored toga, neki psi moraju da se trimuju, čupkaju, kao terijeri na primer.

Ako nikako ne uspevate da okupate svoje ljubimče, i zapravo vi završavate mokri, uvek svog malog baksuza možete „dezinfikovati“ jabukovim sirćetom. Gledajte da bude ono prirodno, razredite ga u vodi u odnosu 1 prema 10, umočite krpu i dobro istrljajte svog psa. Da, ovo važi samo za pse. Ovaj tretman će pobiti bakterije, osvežiti dlaku, a sirće je odlično za negu kože, pa nema greške. To bez problema možete činiti jednom mesečno!

J. P.
 
izvor:ženablic.rs
 
Tagged under

Related items

Oni grebu, bore se kao da im život od toga zavisi, vi ste mokri, a kuća je u haosu... Koliko često treba da kupamo ljubimce?
Zbog čega mačke grizu apr 14, 2021 - 73 Views
Oni grebu, bore se kao da im život od toga zavisi, vi ste mokri, a kuća je u haosu... Koliko često treba da kupamo ljubimce?
Najbolji kućni ljubimci za stan apr 14, 2021 - 73 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top